YouTuber koji je najduže bio u najtišoj sobi na svijetu opisao svoje iskustvo

Screenshot: YouTube

Callum McGinley je youtuber koji se odlučio okušati u neobičnom izazovu, piše Uniland. Naime, želio je ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek koji je najduže izdržao u najtišoj sobi na svijetu. Snimao je svoje iskustvo te objavio sve na svom YouTube kanalu gdje ima više od četiri milijuna pretplatnika.

Na početku videa koji je objavio objasnio je kojih se pravila morao pridržavati da bi izazov bio uspješan. Jedno od pravila je da smije pričati sam sa sobom naglas, ali to smije trajati jednu minutu i zatim pet minuta mora šutjeti. Također, svjetlo ne smije biti upaljeno.

Izjavio je da čuje zvuk vlastitog krvotoka

Nakon samo pet minuta provedenih u izolaciji, rekao je da se osjeća dezorijentirano, te da osjeti zujanje u ušima. Nakon 15 minuta, tvrdio je da vidi svjetla koja plešu oko njega u sobi, a nakon 30 minuta unutra tvrdio je da može čuti zvuk vlastitog krvotoka.

Ostvario je svoj cilj

Izdržao je u komori sat vremena i 26 minuta te na taj način uspješno odradio izazov i ostvario svoj cilj. Rekao je da je malo falilo da odustane na samom kraju izazova jer su ga uznemirile halucinacije koje je osjetio oko sebe. Bilo mu je bilo muka te da je vidio bijelog duha u ćošku sobe. "Pred kraj je bila prava borba", objasnio je i dodao da ovo ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

Zvuk se mjeri negativnim decibelima

Ova komora nalazi se na Sveučilištu South Bank u Londonu i unutar nje toliko je tiho da se zvuk mjeri u negativnim decibelima. Posjetiteljima se savjetuje da ne ostanu unutra duže od 45 minuta jer bi inače mogli "izgubiti razum".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.