Gordon Ramsay savjetuje: Rezervirajte stol za troje čak i ako vas je dvoje

Foto: Instagram

Gordon Ramsay, 57-godišnji britanski kuhar poznat po svom oštrom jeziku u natjecateljskoj kuharskoj emisiji Hell's Kitchen, podijelio je za Daily Mail nekoliko savjeta kako uvijek dobiti najbolju uslugu u restoranu.

"Izbjegavati specijalitete"

Poznati kuhar rekao je kako je najbolje izbjegavati dio menija gdje su nabrojani specijaliteti, pogotovo ako je ponuđeno puno opcija. "Specijaliteti su tu da nestanu tijekom večeri. Kada nabroje 10 specijaliteta, znajte da to nije ništa posebno", izjavio je. Rekao je da kada u restoranu upotrebljavaju pridjeve prije naziva jela poput "čuveni" ili "slavni", ne treba padati na to. Zapitajte se tko je to rekao i koliko je to istina. "Pitali su me želim li poznate crvene lazanje. Upitao sam se tko ih je nazvao tako", objasnio je Gordon. 

"I ne brinite ako volite slatko, deserti su sigurni", rekao je.

Savjet za jeftinije vino

Što se tiče vina, preporučuje da tražite nešto što se zove bin-end. To su boce s izgrebanim etiketama, berbe koje su pred izbacivanjem ili loši prodavači kojih se restorani žele riješiti. Tako vam somelijer neće prodati preskupo vino koje ne vrijedi toliko. 

Trik za najbolji stol

Savjetovao je da ako planirate romantični ručak za dvoje, ipak rezervirate stol za tri osobe. Tako će vam restoran ponuditi bolji stol i nećete biti smješteni u nekom nevidljivom kutu. 

Podsjećamo, slavni kuhar ima 32 otvorena restorana u Americi, Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Kataru, Singapuru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Njegovi restorani dobili su ukupno 16 Michelinovih zvijezda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.