Kineskinja koja živi u Hrvatskoj kupila lampione za ukras u sobi, muž se šokirao

Screenshot: TikTok

KINESKINJA Rebecca Zhang udala se za Hrvata i živi u Hrvatskoj, a na TikToku objavljuje na koje sve kulturološke razlike svakodnevno nailazi.

Muž joj se šokirao

@rebeccazhangggg Replying to @bariic my first culture shock in Croatia #hrvatska🇭🇷 #croatiatiktok #balkantiktok #hrvatskatiktok #croatia🇭🇷 #croatiafulloflife #cultureshock #culturetiktok #culturetalk #culturedifferences #relatable #fyp #foryou #fypシ゚viral ♬ original sound - Rebeccazhang🇭🇷🇨🇳

Ispričala je da je u trgovini naletjela na nadgrobne lampione, no nije znala za što se u Hrvatskoj koriste. "U Kini je crvena nacionalna boja te nam ona donosi sreću. Mi festivale, zabave, svadbe ukrašavamo crvenom bojom. Kada sam ih vidjela u trgovini, samo sam primijetila boju i cijenu. Pomislila sam, ovo je odlično, veliko i jeftino te će se odlično uklopiti u dekoraciju naše spavaće sobe. Nisam previše razmišljala i kupila sam ih", ispričala je Rebecca.

No njezin suprug nije dijelio njezino oduševljenje. "On se baš šokirao. Na kraju sam ih vratila, a ovo je definitivno jedan od prvih kulturoloških šokova u Hrvatskoj na koje sam naišla", rekla je.

Pranje kose

@rebeccazhangggg How did you wash your hair? #hrvatska #hrvatskatiktok #croatia #croatiatiktok #croatiafulloflife #culturetiktok #cultureshock #culturedifferences #cultureday #relatable #fypage #foryou #fypシ゚viral ♬ original sound - Rebeccazhang🇭🇷🇨🇳

Istaknula je i da Kinezi i Hrvati drugačije peru kosu. "Razgovarala sam s prijateljicom iz Hrvatske i taman sam bila oprala kosu. I ne znam kako, ali došle smo na temu načina pranja kose", ispričala je Rebecca. Naime, tvrdi da Hrvati peru kosu tako da glavu zabace unazad, dok Kinezi glavu zabacuju unaprijed i tako peru kosu. "Ne razumijem, meni je logično glavu zabaciti unaprijed jer onda mogu vidjeti imam li još šampona u kosi ili ne", dodala je.

Spol djeteta

Zanimljivo joj je što parovi u Hrvatskoj tijekom trudnoće mogu doznati spol djeteta. Ona tvrdi da u Kini to nije opcija. Poručila je da spol djeteta parovi ne mogu znati dok se dijete ne rodi. Time kineska vlada nastoji spriječiti abortuse na temelju djetetovog spola.

Uske ulice

@rebeccazhangggg I felt so akward 😅 #hrvatska🇭🇷 #hrvatskatiktok #croatia🇭🇷 #croatia🇭🇷 #balkantiktok #croatiafulloflife #cultureshock #culturetiktok #culturetalk #relatable #fypシ #foryou #fypシ゚viral ♬ original sound - Rebeccazhang🇭🇷🇨🇳

Istaknula je da u Hrvatskoj ima dosta uskih ulica kojima voze auti, i to u dva smjera. Prepričala je situaciju kada se vozila jednom takvom ulicom te je iz suprotnog smjera naletio drugi automobil, koji je pustila da prođe. Čovjek u tom automobilu podigao je ruku u znak zahvalnosti, no Rebecca je pomislila da je on pozdravlja. "Spustila sam prozor jer sam i ja njega htjela pozdraviti. I moj muž i taj čovjek su bili poprilično zbunjeni. Ja stvarno nisam znala što radim", ispričala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.