Bivši sudac o Schumacherovom outanju: Bilo bi lijepo kada bi to bilo normalno

Foto: EPA

RALF SCHUMACHER (49), brat F1 legende Michaela, ali i sam proslavljeni vozač čija je karijera u automobilističkom natjecanju trajala od 1997. do 2007. godine, prije dva dana na Instagramu je objavio fotografiju sa svojim partnerom i tako javno priznao da je homoseksualac.

Izazvalo je to brojne reakcije na društvenim mrežama. Većina podržava Nijemca i njegovu odluku da se outa, pa tako i njegov sin David (22), kojeg je dobio u braku s televizijskom voditeljicom Corom Brinkmann. Schumacherovo otkriće ispod jedne objave na X-u komentirao je i bivši profesionalni nogometni sudac, Nijemac Manuel Gräfe (50).

"Mislim da je outanje dobro, ali i sasvim normalno. Prilično je žalosno da je tako nešto još uvijek 'malo posebno'. Sretan sam zbog svih, uključujući i njega, ali bilo bi lijepo kada bi to postalo normalno i potpuno nestalo s naslovnica jer je to njegov privatan život", napisao je Gräfe, koji je od 2007. do 2018. bio sudac FIFA-inih natjecanja, dok je u Bundesligi radio do 2021., kada se umirovio.

"Bilo bi bolje da je ranije to napravio"

Nakon Gräfeove poruke javila se korisnica X-a. "Možda bi bilo bolje da ne sudjelujete u ovoj raspravi. Vama je kao heteroseksualnoj osobito relativno lako nešto reći. Ali drugim queer ljudima, osobito mlađima, može biti vrlo važno vidjeti da je prilično poznata osoba otvorena sa svojom seksualnošću.

Preporučujem vam da pročitate još jedan tekst na ovu temu, koji će vam možda pokazati zašto outanje može biti važno", napisala je korisnica te nije jedina koja je kritizirala Gräfeovo mišljenje.

Gräfe je na to odgovorio: "Tko poriče da je važno i ispravno? Radi se samo o ohrabrivanju da se to ne napravi tek nakon karijere i tako kasno. Ni više ni manje. Ne razumijem kako to možete kritizirati. Živi i pusti druge da žive je ono što trebamo podržavati. Ali bilo bi bolje da je bio iskren i to ranije napravio."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.