Krznarovo Celje s ukupnih 7:1 prošlo u drugo pretkolo Lige prvaka. Igrala dva Hrvata

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

SLOVENSKI nogometni prvak Celje, kojeg vodi hrvatski trener Damir Krznar, rutinski se plasirao u drugo pretkolo Lige prvaka. Nakon uvjerljivih gostujućih 5:0, Celje je u uzvratnom susretu prvog pretkola na svom travnjaku porazilo estonsku Floru s 2:1 te se ukupnim rezultatom 7:1 plasiralo dalje.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Tonyja Varjunda, no domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Aljoše Matka iz 73. i Žana Karničnika iz 76. minute. Za Celje su nastupila i dva hrvatska nogometaša: Ivan Brnić odigrao je cijeli susret, dok je Luka Bobičanec nastupio u prvom poluvremenu. Celje će u sljedećem pretkolu odmjeriti snage s pobjednikom susreta između Slovana iz Bratislave i Struge.

Santa Coloma izbacila Ballkani

Za iznenađenje se pobrinula andorska Santa Coloma koja je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Ballkani sa 6:5. Kosovski sastav je prošle sezone porazio zagrebački Dinamo s 2:0 u skupini Konferencijske lige, a sada je ispao od prvaka Andore. Ballkani je u prvom susretu na gostovanju slavio s 2-1, no Santa Coloma je uzvratila u Podujevu slavivši s 2:1 nakon produžetaka.

Gosti su izborili produžetak u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Andres  Mohedano zabio za 1:0. Franco De Jesus je u 102. minuti povisio na 2:0, da bi Walid Hamidi u 109. minuti smanjio na 1:2 odvevši susret prema raspucavanju. Odluka je pala tek u sedmoj seriji, Astrit Thaqi je promašio, a veliko slavlje gostima donio je Pablo Lluch. Andorski sastav sada očekuje danski Midtjylland

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.