Lani su pobijedili Dinamo. Sad ih je izbacio klub koji nikad nije pobijedio u Europi

Foto: Profimedia

KOSOVSKI Ballkani ispao je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Klub koji je prošle sezone pobijedio Dinamo u Konferencijskoj ligi sada je ispao od UE Santa Colome, kluba iz Andore. Iako je Ballkani u prvoj utakmici u Andori bio bolji 1:0, u drugoj je izgubio nakon penala.

Problemi za Ballkani krenuli su kada je Sunday Adetunji u 38. minuti dobio crveni karton. I s desetoricom igrača Ballkani je uspio izdržati do 90. minute, a onda je Andres Mohedano zabio za produžetke. Susret je na kraju odlučen u sedam serija jedanaesteraca, a Santa Coloma je bila bolja 6:5.

Santa Coloma izgubila je u svim utakmicama u Europi

Santa Colomi je ovo bila prva utakmica u Europi u kojoj nije izgubila. Dosad je u 17 utakmica imala 17 poraza, a po dva puta su je pobijedili i Osijek i Lokomotiva u kvalifikacijama za Europa ligu. Uoči ovog susreta, kladionice su joj davale 3 % šanse za prolazak.

Podsjetimo, Ballkani je prošle sezone nanio šokantan poraz Dinamu u skupini Konferencijske lige. U drugom je kolu na Kosovu bio bolji od momčadi Sergeja Jakirovića 2:0. Ipak, Dinamo je u zadnjem kolu uspio uzvratiti Ballkaniju za taj poraz i na Maksimiru ostvariti pobjedu od 3:0 za prolazak u nokaut-fazu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.