L'Equipe: Rakitić uskoro dolazi u Hajduk?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SREDINOM lipnja objavili smo da Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić radi na dolascima Edina Džeke (38) i Ivana Rakitića (36). O obojici legendarnih nogometaša u međuvremenu su se pojavile brojne glasine, ali nijedan od njih još nije potpisao za splitski klub, u koji ovog ljeta još nije stigao novi igrač.

O potencijalnom dolasku Rakitića iz saudijskog Al Shababa u Hajduk sada piše i L'Equipe. Francuski medij stavio je naslov "Ivan Rakitić uskoro u Hajduku iz Splita?" dok u tekstu stoji:

"Rakitić je zimus došao u Al Shabab, a sada bi već mogao napustiti saudijsko prvenstvo i otići u Hrvatsku. Nakon što je u siječnju uspješno vratio Ivana Perišića (35), splitski Hajduk nada se da će uvjeriti još jednog velikog hrvatskog igrača na dolazak u zemlju", stoji u tekstu L'Equipea.

Rakitić nikad nije zaigrao u SuperSport HNL-u

Rakitić je tijekom sjajne karijere nastupao za Basel, Schalke, Barcelonu i Sevillu, čija je legenda. Sakupio je 106 nastupa i 15 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju i s njom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. No nikad nije zaigrao u SuperSport HNL-u s obzirom na to da je rođen u švicarskom Möhlinu.

Protekli je tjedan na Instagramu objavio video kako hoda s koferom i uz to je stavio upitnike. Mnogi su pomislili da stiže u Split, no ispostavilo se da je otputovao iznenaditi svoju kćer za rođendan. Rakitićeva supruga Raquel Mauri objavila je nekoliko fotografija s rođendanske proslave, a lokacija na kojoj se odvijala proslava nije bila poznata.

Naravno, kada bi Rakitić zaista došao u Hajduk, imao bi višestruko manju plaću nego u Al Shababu, gdje mu Saudijci navodno po sezoni isplaćuju 15 milijuna eura. U splitskom klubu bi morao prihvatiti, pretpostavlja se, manje od milijun eura po sezoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.