Otkriće Eura imalo je dogovoren transfer, a onda ga je preoteo drugi klub

Foto: EPA

GEORGES MIKAUTADZE (23) bio je jedan od šest najboljih strijelaca Europskog prvenstva. Gruzijac je postigao tri pogotka na turniru, po jedan u svakom susretu grupne faze, pa je tako podijelio laskavu titulu s još petoricom igrača. Iza Mikautadzea nije bila tako uspješna klupska sezona jer, unatoč tome što je zabio 13 golova u Ligue 1, s Metzom je ispao iz lige.

Bilo je jasno da nakon sjajnog Eura Mikautadze sigurno neće igrati u drugoj ligi. Nekoliko klubova bilo je zainteresirano, no Metz i Mikautadze dogovorili su se s Monacom, u koji je Gruzijac trebao otići za odštetu od 20 milijuna eura. Ipak, od toga neće biti ništa.

Lyon oteo Mikautadzea Metzu

U priču se upleo Olympique Lyon, klub iz Mikautadzeovog rodnog grada za koji je igrao u mlađim kategorijama. Gruzijac je odlučio vratiti se u Lyon, a klubovi su se dogovorili oko odštete od 18 milijuna eura, tvrdi L'Equipe, pa je Mikautadze danas otišao na liječničke preglede.

Mikautadze je u Lyonu bio od svoje osme do 15. godine, a o tom razdoblju je rekao: "Bio sam nizak, nisam bio snažan, ali sam znao igrati nogomet, imao sam tehniku, zabijao sam golove. No problem je bio u mojem stasu i Lyon me otpustio. Nisam bio uvrijeđen, no bilo mi je krivo. Htio sam biti tamo, rođen sam u Lyonu, a većeg kluba u tom gradu nema."

Metz ga prodao za 16 milijuna eura pa ga vratio za 13. Sad će opet zaraditi na njemu

Mikautadze je seniorsku karijeru započeo upravo u Metzu, koji ga je u ljeto 2023. prodao Ajaxu za 16 milijuna eura. Ipak, za Ajax je u prvom dijelu sezone odigrao devet utakmica pa se u siječnju vratio u Metz na posudbu.

U francuskom je prvenstvu tijekom ove godine Gruzijac odigrao 20 utakmica i u njima zabio 13 golova, a Metz je uspio dogovoriti otkup ugovora s Ajaxom za 13 milijuna eura, dakle za tri milijuna manje od iznosa za koji ga je nepunih pet mjeseci ranije prodao.

Dobar učinak Mikautadzea nije pomogao Metzu da ostane u Ligue 1, pa će sada napustiti klub, koji će na njemu zaraditi drugi put u godinu dana. Ovaj put, oduzmemo li vrijednost kupovine iz Ajaxa, Metz će na njemu uprihoditi pet milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.