Rodri na proslavi vikao "Gibraltar je španjolski". Stigla je reakcija Britanije

Foto: EPA

RODRI, španjolski reprezentativac koji je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, pjevao je u ponedjeljak navečer u Madridu "Gibraltar je španjolski", čime se tijekom proslave osvajanja naslova prvaka Europe dotaknuo dugogodišnjeg spora. Gibraltar je britanski poluotok s 33.000 stanovnika na jugu Španjolske oko kojeg se desetljećima spore Britanija i Španjolska.

"Gibraltar je španjolski, Gibraltar je španjolski...", pjevao je 28-godišnji Rodri, čuje se na snimci objavljenoj na portalu novina Marca koju prenose i ostali španjolski mediji, poput Asa. Španjolska javna televizija (RTVE) navela je na svojoj internetskoj stranici da je tijekom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pjevalo o španjolskom Gibraltaru. Stigla je i reakcija iz Britanije.

"Gibraltarski nogometni savez uložit će službenu žalbu UEFA-i nakon proslave španjolske muške reprezentacije na Euru 2024. Gibraltarski nogometni savez primijetio je krajnje provokativnu i uvredljivu poruku prilikom slavlja. U nogometu nema mjesta za ovakvo ponašanje", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.