UEFA: Ovo je najbolja postava Eura

Foto: EPA

UEFA je na službenoj stranici objavila najbolju postavu Europskog prvenstva održanog u Njemačkoj, na kojem je Španjolska pobjedom protiv Engleske (2:1) osvojila prvo mjesto. UEFA je odabrala formaciju 4-3-3, koja je bila jedna od najčešće korištenih tijekom turnira.

U idealnu postavu izabrano je šest španjolskih igrača, dva francuska, te po jedan švicarski, engleski i njemački, a to su: Mike Maignan (Francuska), Kyle Walker (Engleska), Manuel Akanji (Švicarska), William Saliba (Francuska), Marc Cucurella (Španjolska), Rodri (Španjolska), Dani Olmo (Španjolska), Fabian Ruiz (Španjolska), Lamine Yamal (Španjolska), Jamal Musiala (Njemačka) i Nico Williams (Španjolska).

Kako bi ta postava izgledala na terenu, pogledajte na grafici, pri čemu valja istaknuti da nitko od napadačkog trojca Yamal, Musiala, Williams nije pravi centarfor.

Aljoša Asanović bio je u žiriju

Podsjetimo, Rodri je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, Yamal je kao 17-godišnjak izabran za najboljeg mladog igrača, dok je Olmo s Nizozemcem Codyjem Gakpom, Gruzijcem Georgesom Mikautadzeom, Englezom Harryjem Kaneom, Nijemcem Jamalom Musialom i Slovakom Ivanom Schranzom podijelio titulu najboljeg strijelca. Svi oni postigli su po tri gola.

UEFA-inu idealnu momčad Eura birao je žiri koji je činilo 12 bivših igrača te sadašnjih ili bivših izbornika, priopćila je UEFA. Bili su to: Fabio Capello, Ioan Lupescu, Michael O'Neill, David Moyes, Aljoša Asanović, Rafael Benítez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjær, Aitor Karanka, Jean-Francois Domergue.

Dakle, među njima je bio i Asanović (58), legendarni hrvatski veznjak i član reprezentacije koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

"Momčad turnira nalazi se u prepoznatljivoj formaciji koja odražava taktičke trendove na natjecanju"

UEFA navedenih 12 osoba naziva "tehničkim promatračima", koji su bili na svakoj utakmici te su "iz trenerske perspektive analizirali postupke i odabrali igrače utakmice za svaki od susreta".

"Momčad turnira nalazi se u prepoznatljivoj formaciji koja odražava taktičke trendove na natjecanju, s izvanrednim igračem odabranim za svaku poziciju. Prilikom donošenja odluka, tehnički promatrači uzimali su u obzir individualne performanse igrača i njihov utjecaj na momčad", stoji u objavi UEFA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.