Umro je otac Kobea Bryanta

Foto: Profimedia

UMRO je Joe Bryant, otac Kobea Bryanta i nekadašnji NBA košarkaš. Preminuo je u 70. godini. Joe Bryant bio je poznat po nadimku Jellybean ili samo Bean. Nedavno je doživio težak moždani udar te je preminuo od posljedica. Joe Bryant je umro četiri i pol godine nakon što su tragično preminuli njegov sin Kobe te unuka Gigi. 

Bryant stariji bio je solidan NBA igrač. Draftiran je četrnaestim izborom 1975. godine. Prvi klub bio mu je Golden State. Ukupno je odradio osam NBA sezona igrajući za Philadelphiju, San Diego Clipperse i Houston Rocketse. Najveći uspjeh mu je finale NBA lige s Philadelphijom 1977. godine. Igrao je na poziciji krila. Nakon toga se preselio u Europu te igrao za nekoliko klubova u Italiji.

Njegov je transfer u Italiju dosta utjecao na tada malenog Kobea Bryanta, koji je naučio talijanski jezik, upoznao tamošnju kulturu te nogomet, za koji je govorio da mu je drugi sport odmah nakon košarke. Nakon što je završio igračku karijeru, Joe Bryant je postao trener, a najveći doseg bio mu je vođenje WNBA momčadi Los Angeles Sparks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.