Benzemu pitali tko bi trebao dobiti Zlatnu loptu. Šutio je par sekundi pa odgovorio

Foto: EPA

KARIM BENZEMA (36) u srpnju 2023. napustio je Real Madrid nakon 14 godina i postao igrač Al Ittihada, koji mu je dao godišnju plaću od oko 200 milijuna eura. U prvoj sezoni u saudijskom klubu odigrao je 29 utakmica, zabio 13 i asistirao za osam golova. Ugovor mu vrijedi do 2026., a uoči nove sezone dao je intervju za španjolske medije.

Među ostalim, rekao je kako saudijska liga svake sezone postaje sve bolja te se nada boljim rezultatima svoje momčadi, koja je sezonu 2023./2024. završila na petome mjestu. Također, govorio je o Realu. "Real je uvijek najbolja momčad na svijetu. Igrači dolaze i odlaze, ali Real ostaje na vrhu. Najbolji je i to će iznova dokazivati", poručio je Benzema, koji je od 2009. do 2023. odigrao 648 utakmica i zabio 354 pogotka za madridski sastav.

Na pitanje je li požalio što je otišao iz Reala, odgovorio je: "Neki dolaze, drugi odlaze, uvijek je tako bilo i bit će. Bio je to pravi trenutak. Real je prošle sezone bio senzacionalan, igrao je dobar nogomet i osvojio Ligu prvaka i La Ligu. Ne vidim da je ijedna momčad trenutno bolja od Reala."

Viniciusa smatra favoritom za Zlatnu loptu

Benzema je dobio Zlatnu loptu za 2022. godinu, a sada je upitan tko bi trebao biti proglašen najboljim igračem svijeta za 2024. godinu. Marca piše da je odgovorio nakon par sekundi razmišljanja. "Reći ću Vinicius jer ju je zaslužio za prošlu sezonu, ali ne samo zbog nje, već i zbog onoga što je napravio sezonu prije. Bio je iznad ostalih, on je kompletan nogometaš.

Može sam pobijediti suparnika. Naravno, uz pomoć suigrača, ali je vrlo dobar kada ga Real treba i zato zaslužuje Zlatnu loptu. Uvijek se pojavi kada je potreban, Vini je moj favorit zbog svega toga", izjavio je Benzema, koji je, tvrdi, očekivao da će i Kylian Mbappe jednom postati igrač Reala.

Vinicius Junior (24) je u sezoni 2023./2024. odigrao 39 utakmica i u njima zabio 24 te asistirao za 11 golova. S Realom je osvojio Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup. Ugovor s madridskim klubom ima do 2027. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura.

Vinicius, Rodri ili Jude Bellingham?

Prema kladionicama, prvi favorit je Vinicius, ispred Rodrija (28) i Judea Bellinghama (21).

Rodri je veznjak Manchester Cityja i španjolske reprezentacije, s kojom je osvojio Europsko prvenstvo i bio proglašen najboljim igračem turnira. Sa Cityjem je osvojio Premier ligu i FIFA-ino Svjetsko prvenstvo. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 150 milijuna eura.

Bellingham je u svojoj prvoj sezoni u Realu zabio 23 i namjestio 13 pogodaka u 42 nastupa. Osvojio je Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup, dok je s engleskom reprezentacijom došao do finala Eura i u njemu izgubio od Španjolske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.