Kao prvi su prošli skupinu na Euru. Sad su ostali bez izbornika

Foto: EPA

EDWARD IORDANESCU (46) odlučio je napustiti dužnost izbornika rumunjske nogometne reprezentacije. Iordanescu je s Rumunjskim nogometnim savezom imao ugovor do kraja srpnja, ali je odlučio da ga neće produljiti. "Moja misija je završila", objavio je Iordanescu i dodao kako želi više vremena posvetiti obitelji.

Podsjetimo, Rumunjska je nedavno Europsko prvenstvo otvorila uvjerljivom pobjedom nad Ukrajinom (3:0), potom je izgubila od Belgije (0:2) i zatim remizirala sa Slovačkom (1:1). Iznenađujuće je kao prvoplasirana, s najboljom gol-razlikom jer su sve reprezentacije imale po četiri boda, prošla u osminu finala, gdje ju je izbacila Nizozemska (0:3).

Iordanescu je vodio Rumunjsku od početka 2022. godine te je u 28 utakmica ostvario učinak od deset pobjeda, deset remija i osam poraza. Ranije u trenerskoj karijeri trenirao je Steauu, Vaslui, Fortunu Brazi, Targu Mures, Pandurii, CSKA Sofiju, Astru, Cluj, Gaz Metan i FCSB. Tijekom igračke karijere bio je veznjak rumunjskih klubova te grčkog Panioniosa i ciparskog Alkija iz Larnace.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.