Dinamo, Hajduk i Crvena zvezda žele istog igrača? Srpski klub ponudio 2 milijuna eura

Foto: EPA

TIMI MAX ELŠNIK (26) odigrao je gotovo sve minute za slovensku reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Izbornik Matjaž Kek koristio ga je u utakmicama s Danskom (1:1), Srbijom (1:1) i Engleskom (0:0) u grupnoj fazi, a potom i protiv Portugala, od kojeg su ispali u osmini finala nakon jedanaesteraca.

Slovenski veznjak, ujedno kapetan Olimpije, nakon Eura mogao bi napraviti milijunski transfer. Slovenski mediji tvrdili su krajem lipnja da ga želi splitski Hajduk, dok smo mi sredinom srpnja pisali da bi ga rado doveo Dinamo, a i da on želi doći u zagrebački klub. U tom trenutku je Olimpija tražila 1.5 milijuna eura, što Dinamo nije htio platiti s obzirom na to da je igrač ušao u zadnju godinu ugovora.

Slovenski Sportklub sada piše da se u utrku za Elšnikom uključila i Crvena zvezda. Srpski prvak navodno je ponudio dva milijuna eura, odnosno 1.5 milijuna eura plus 500.000 eura mogućih bonusa. No predsjednik Olimpije Adam Delius je to odbio jer želi imati kapetana u sastavu za kvalifikacije za Konferencijsku ligu, u kojoj će Olimpija u drugom pretkolu igrati protiv ukrajinskog Žitomira.

Grafika: Sofascore

Transfermarkt: Elšnik vrijedi dva milijuna eura

Elšnik je vezni igrač i kapetan Olimpije, trećeplasirane momčadi u prošloj sezoni tamošnjeg prvenstva. Prema podacima Transfermarkta, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za slovenski Aluminij, U-21 i U-23 momčadi Derby Countyja, Swindon Town, Mansfield Town i Northampton. U Olimpiji je od siječnja 2020. i dosad je za nju upisao 158 nastupa i osvojio tri trofeja.

Elšnikov ugovor s Olimpijom vrijedi do ljeta 2025. godine, što znači da bi ga klub mogao prodati ovog ljeta jer bi ga nagodinu istekom suradnje napustio besplatno. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura. Ima 19 nastupa i jedan gol za reprezentaciju Slovenije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.