Fanovi napali Plazibata zbog izjave na sučeljavanju, on kaže: Dogodilo se u afektu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ANTONIO PLAZIBAT (30) borit će se protiv Levija Rigtersa (29) na borilačkoj priredbi velike kickboksačke organizacije Glory, koja će se 21. rujna održati u zagrebačkoj Areni. Podsjetimo, Glory 95 bit će druga Gloryjeva priredba u Hrvatskoj, a prva nakon 2014. godine.

Najbolji hrvatski kickboksač vraća se borbama nakon godinu dana, odnosno borit će se prvi put od loma ruke koji je zadobio u meču s Tariqom Osarom u lipnju prošle godine u Rotterdamu. Plazibat je poražen u petoj rundi te borbe za titulu privremenog teškaškog prvaka svijeta u Gloryju. Nakon meča potvrđeno je da se od prve runde borio sa slomljenom rukom te da je tako prijetio suparniku i trpio njegove nalete.

Fanove razljutila Plazibatova izjava

Plazibat je na sučeljavanju potvrdio da je ruka u dobrom stanju, a potom je dao izjavu: "Idem po Rigtersa, njegov tim, obitelj, čak i mačku. Dolazim po sve. Nema plana, svi imaju plan dok ne prime udarac. Jedan mudar čovjek je to nekoć rekao i bio je u pravu."

Nekolicina fanova borilačkih sportova ispod Gloryjeve objave napisala je da Plazibat nije pokazao poštovanje prema suparniku. "Nikad ne spominji tuđu obitelj, brate", napisao je jedan korisnik Instagrama. Drugi je dodao: "Brate, objasni što si mislio time da ideš po njegov tim, obitelj i mačku prije no što stvari izmaknu kontroli, odnosno ljudi ih pogrešno shvate."

Plazibat se ispričao

Plazibat se potom oglasio na svojem Instagramu. "Vidio sam raspravu o mom spominjanju Levijeve obitelji. Nisam to mislio tako reći. Kasnije sam mu poslao poruku i ispričao se. Ne želim biti takav tip, dogodilo se u afektu. Rekao sam da njegovoj supruzi, djeci i obitelji želim sve najbolje.

Htio sam drugačije sročiti to što sam rekao na sučeljavanju. Engleski jezik nije mi materinji. Samo sam to htio razjasniti jer vidim da se vodi velika rasprava. Ne podržavam to i žao mi je", poručio je Plazibat.

Tko će pobijediti?

Glory je objavio da će meč Plazibata (18-2, 8 KO) i Rigtersa (22-5, 16 KO) predvoditi spektakl u Zagrebu. Borilačka organizacija je Rigtersa predstavila kao jednog od boraca "novog nizozemskog vala teškaša koji su osvojili svijet kickboksa".

Istaknuli su da je ranije ove godine u finalu Gloryjeva Grand Prix turnira zamalo nokautirao fantastičnog Rica Verhoevena, no ipak je izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi. 

Plazibatu su istaknuli njegove "razorne nokaute" i naglasili da je jedan od "najuzbudljivijih teškaša na svijetu". Podsjetili su i na njegovu tešku ozljedu ruke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.