Hajduk i Osijek saznali moguće protivnike u 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HAJDUK i Osijek u četvrtak igraju prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Hajduk će igrati protiv HB Torshavna, a Osijek protiv estonske Levadije. Osijek prvu utakmicu igra u četvrtak u 20 sati na Opus Areni, dok će Hajduk od 21 sat dočekati klub s Farskih otoka. Uzvrati su sedam dana kasnije.

Na današnjem ždrijebu u Nyonu odlučeno je s kime će Hajduk i Osijek igrati ako prođu Torshavn odnosno Levadiju. Splićani bi tako mogli igrati protiv poraženog iz para Ružomberok (Slovačka) - Trabzonspor (Turska), koji će najprije međusobno igrati u drugom kolu kvalifikacija Europa lige, natjecanju koje je iznad Konferencijske lige.

Osječani će na pobjednika dvoboja Zira (Azerbajdžan) - DAC 1904 Dunajská Streda (Slovačka), koji će međusobno igrati u drugom kolu kvalifikacija Konferencijske lige. Ako prođu, Hajduk će prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija igrati u gostima, a Osijek na domaćem terenu.

Rijeka također saznala moguće protivnike u Europi

Podsjetimo, Rijeka će u četvrtak igrati prvu od dvije utakmice drugog pretkola Europa lige, a protivnik će joj biti rumunjski Corvinul. Uzvrat je tjedan dana kasnije na riječkom stadionu Rujevica. Ako momčad trenera Željka Sopića prođe Corvinul, u trećem pretkolu EL-a igrat će protiv boljeg iz dvoboja moldavskog Sheriffa i švedskog Elfsborga.

Ako Riječani izgube od Corvinula, europski put nastavit će u trećem kolu kvalifikacija Konferencijske lige. U tom bi joj slučaju protivnik bio moldavski Milsami ili kazahstanska Astana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.