Ovako je Rakitić govorio kad je potpisao za Al Shabab. Otišao je nakon 8 utakmica

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ novi je igrač Hajduka. U Split je stigao iz Al Shababa, kluba iz Saudijske Arabije kojem je pristupio prije samo pet mjeseci. U veljači nije skrivao oduševljenje dolaskom u novu nogometnu sredinu, no pet mjeseci i samo osam odigranih utakmica kasnije, bivši hrvatski reprezentativac otisnuo se prema novom izazovu, ovog puta u SuperSport HNL-u.

Sjajni veznjak, legenda Barcelone i Seville, danas je 36-godišnjak koji će pokušati Hajduku pomoći prekinuti dominaciju Dinama i na Poljud donijeti prvi ligaški naslov od sezone 2004./05. Šanse za dolazak Rakitića u hrvatsko prvenstvo prije nekoliko mjeseci nisu postojale.

Rakitić: Izabrao sam Al Shabab nakon što sam čitao o klupskoj povijesti

On se u veljači obvezao na vjernost Al Shababu do ljeta sljedeće godine. Pisalo se da je za potpis dobio pet milijuna eura, a za sezonu 15 milijuna. Na predstavljanju je bio rekao: "Izabrao sam Al Shabab nakon što sam čitao o klupskoj povijesti. Vjerujem da je vrijeme za novi i veliki izazov s Al Shababom."

Objasnio je i zašto je uzeo dres s brojem 30.

"Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al Shababu i projektu Vizija Saudijske Arabije 2030, uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost."

Pet mjeseci kasnije Rakitić je igrač Hajduka s brojem 11 na leđima i ugovorom na jednu godinu, uz opciju produženja za dodatnu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.