Trećina Ligue 1 u opasnosti od bankrota. U problemima i klub koji je u Ligi prvaka

Foto: EPA

IDUĆA SEZONA francuske Ligue 1 započinje 16. kolovoza, ali još nije poznato tko će emitirati utakmice elitnog ranga zemlje koja je aktualni viceprvak svijeta i sudionik polufinala Europskog prvenstva. Šef vrhovnog tijela lige, LFP-a, Vincent Labrune navodno je tražio više od milijardu eura po sezoni za prava prijenosa.

Britanski The Athletic je krajem prošle godine pisao kako nitko nije poslao ponude za petogodišnje razdoblje između 2025. i 2029. Produkcijske kuće DAZN i beIN Sports spominjani su kao potencijalni kandidati, ali dogovori nisu realizirani ni s jednim medijem.

Odlasci zvijezda

Prema tvrdnjama francuskih medija, LFP čak istražuje mogućnost osnivanja novog kanala koji bi emitirao Ligue 1, ali zarada od prava bi u tom slučaju bila prepolovljena. Ligue 1 su pogodili odlasci mnogih zvijezda, nakon Neymara i Lea Messija, otišao je i Kylian Mbappe pa je liga sada naprosto marketinški manje atraktivna.

Prema pisanju L'Equipea, Auxerre, Lens, Nantes, Stade Reims, Montpellier, Brest, Le Havre i Angers su u opasnosti od bankrota zbog nedostatka financijskih sredstava. Radi se o čak šest klubova, odnosno o trećini lige. Iduće sezone Brest će igrati Ligu prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.