Biden se nakratko obratio naciji: Pričao sam s Trumpom, zahvalan sam što je dobro

Screenshot: YouTube

Američki predsjednik Joe Biden obratio se kratko javnosti s najnovijim informacijama o pokušaju atentata na Donalda Trumpa.

Nakon par minuta govora napustio je prostoriju bez da je odgovorao na novinarska pitanja.

"Zahvalan sam što je Trump dobro i što se oporavlja"

"Sinoć sam razgovarao s Donaldom Trumpom. Imali smo kratak i dobar razgovor", rekao je na početku Biden.

"Iskreno sam zahvalan što je Trump dobro i što se oporavlja", dodao je.

"Ovo nije Amerika i ne možemo dopuštati da se događa"

"U Americi nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja, niti za bilo kakvo nasilje", rekao je Joe Biden.

“Što se toga tiče, pokušaj atentata je u suprotnosti sa svime za što se kao nacija zalažemo, sa svime. Nije stvar u tome tko smo mi kao nacija. To nije Amerika i ne možemo dopuštati da se događa. Jedinstvo je najteži cilj od svih, ali ništa nije važnije od toga”, dodao je.

"Ne znamo motiv, pustite FBI da radi svoj posao"

"Još nemamo nikakvih informacija o motivu atentatora. Znamo tko je on. Pozivam sve, sve, molim vas, nemojte stvarati pretpostavke o njegovim motivima ili vezama", rekao je Joe Biden.

"Neka FBI radi svoj posao, a njihove partnerske agencije neka rade svoj posao. Naložio sam da ova istraga bude temeljita i brza, a istražitelji će imati sve resurse koji su im potrebni da to obave", dodao je.

Biden naredio istragu nacionalne sigurnosti

"Trump, kao bivši predsjednik i kandidat Republikanske stranke, već je dobio povećanu razinu sigurnosti i bio sam dosljedan u svojim uputama Tajnoj službi da mu osiguram sve resurse, sposobnosti i zaštitne mjere potrebne kako bi se osigurala njegova kontinuirana sigurnost", rekao je Joe Biden.

"Drugo, naredio sam šefu Tajne službe da pregleda sve sigurnosne mjere za... Republikansku nacionalnu konvenciju, koja je zakazana za sutra.

I treće, uputio sam neovisnu istragu nacionalne sigurnosti na jučerašnjem skupu kako bismo procijenili što se točno dogodilo, a rezultate tog neovisnog pregleda podijelit ćemo i s američkim narodom", rekao je Biden.

"Moramo se ujediniti kao nacija", zaključio je Biden i otišao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.