Cure novi detalji o atentatoru. Zatvorene ceste do njegove kuće, zabranjeni letovi

Foto: X

FBI je identificirao 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka u državi Pennsylvaniji, kao osumnjičenika za pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na predizbornom skupu.

Crooksa je ubila Tajna služba SAD-a nakon što je pucao na Trumpa koji je bio na pozornici političkog skupa u Butleru u Pennsylvaniji.

 

Živio je blizu mjesta skupa

FBI je objavio da radi na utvrđivanju motiva napada, u kojem je jedan sudionik skupa poginuo, a dvoje ih je ozlijeđeno. Atentator je Trumpa pogodio u uho.

Državni zapisnici o glasačima pokazuju da je Crooks bio registrirani republikanac. Predstojeći izbori 5. studenog bili bi prvi na kojima bi Crooks imao pravo glasa. Crooks je živio otprilike sat vremena vožnje od Butlera.

Federalna uprava za zrakoplovstvo izjavila je da je zatvorila zračni prostor iznad Bethel Parka zbog "posebnih sigurnosnih razloga".

Kada je Crooks imao 17 godina, donirao je 15 dolara za ActBlue, politički odbor koji prikuplja novac za ljevičarske i demokratske političare, prema podacima Savezne izborne komisije iz 2021. godine. Donacija je bila namijenjena Projektu za izlaznost progresivnih birača koji potiče demokrate da izađu na izbore.

Otac će razgovarati s policijom

Crooksov otac Matthew (53) rekao je za CNN da pokušava shvatiti što se dogodilo i da neće davati izjave prije razgovora s policijom.

Thomas Crooks je 2022. godine završio srednju školu Bethel Park, prema Pittsburgh Tribune-Reviewu. Prema tim novinama, dobio je "zvjezdanu nagradu" od 500 dolara od Nacionalne inicijative za matematiku i znanost.

Policijski službenici rekli su jučer da Crooks nije imao nikakvu identifikaciju na mjestu pucnjave i da je morao biti identificiran drugim metodama.

"Trenutno pregledavamo fotografije i pokušavamo analizirati njegov DNK te dobiti biometrijsku potvrdu," rekao je na konferenciji za medije Kevin Rojek, posebni agent FBI-a zadužen za istragu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.