Mladi slovenski partijaner s Ultre umro u splitskoj bolnici

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

U splitskoj bolnici umro je mladić koji je sinoć dovezen na Hitnu s Ultre. Zasad nema drugih službenih informacija. Liječnik iz KBC-a Split otkrio je neke detalje medijima. Mladić koji je umro je 20-godišnji Slovenac koji je sinoć dovezen u lošem stanju.

"Pacijent je primljen s po život opasnim simptomima intoksikacije alkoholom i drugim nedozvoljenim supstancama, a tijekom jutra mu se stanje dodatno pogoršalo. Unatoč svim našim naporima u vidu intenzivnog liječenja, došlo je do smrtnog ishoda.

Ovim putem želim izraziti sućut obitelji stradalog u svoje ime i u ime KBC-a Split", rekao je obraćajući se medijima Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

"Do smrti je došlo radi intoksikacije alkoholom i nedozvoljenim supstancama. Od početka mu je stanje bilo teško, poduzete su sve mjere intenzivnog liječenja, ali, nažalost, ovog puta nismo uspeli spriječiti najgore. Među ostalima došlo je do problema i s respiratornim sustavom, ali i sa zatajenjem svih ostalih organskih sustava te se razvilo stanje šoka", dodao je.

Na pitanje novinarima o kojim se količinama radilo, rekao je: "Bitna je individualna reakcija pojedinca na te nedozvoljene supstance, kao što znamo, i alkohol i nedozvoljene supstance ne moraju kod svih izazvati iste neželjene reakcije."

Znaju li što je konzumirao?

"U tijelu je imao alkohol i druge neželjene supstance. Mi nismo mogli s unesrećenim komunicirati, ali imali smo informaciju o tome što je konzumirano", odgovorio je doktor.

Možete li potvrditi da je riječ o ecstasyju?

"Mi toksikološke nalaze imamo, ali o tome vam može policija reći više", rekao je doktor.

 

Video: Dalmatinski portal

11 osoba stiglo na Hitnu

Iz KBC-a Split su jutros kazali da su tijekom noći i jutra pomoć pružili 11 osoba, među kojima je devetero stranih državljana. 

Riječ je najviše o intoksikacijama alkoholom i drugim supstancama te poteškoćama u dišnom sustavu.

Jedan pacijent imao je otvorenu ranu stražnjice, a drugi ubod neidentificiranog predmeta u nadlakticu. Svi osim jedne osobe, jutros preminulog Slovenca, nakon medicinske obrade su otpušteni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.