U Sarajevu ostavila djecu od 2 i 4 godine same u stanu, spašavali ih. Uhićena je

Sarajevski vatrogasci su jučer spasili dijete (2) koje je bilo samo u kući sa starijom sestrom (4) i koje je vatrogasac zatekao na prozoru, a policija je uhitila jednu osobu zbog kaznenog djela zanemarivanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetnika.

Prema informacijama portala Klix.ba, jučer poslijepodne na Grbavici, u Općini Novo Sarajevo, vatrogasac je spasio dijete koje je bilo na prozoru, zbog čega je postojala opasnost od ozljeda.

Također prema saznanjima portala Klix.ba, majka je ostavila djecu od dvije i četiri godine same u stanu. Zbog toga je intervenirala policija.

Sinoć u 22:20 policija Policijske uprave Novo Sarajevo privela je T.M. iz Sarajeva zbog sumnje da je počinila kazneno djelo "Zanemarivanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika".

Sve je prijavljeno dežurnom tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Osoba koja je privedena predana je u prostorije za zadržavanje privedenih osoba Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju s radom na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog djela, piše Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.