Michael Caine otkrio koji je glumac na njega ostavio najsnažniji dojam

Screenshot: YoutTube

Kada većina glumaca počinje svoju karijeru, mogu samo sanjati o tome da će biti kao karijera Michaela Cainea. Nominiran za Oscara u pet različitih desetljeća, Caine nije samo pružao izvrsne izvedbe već je i održao dugovječnost koja nije uobičajena u filmskoj industriji. Iako se u ranim godinama karijere bavio kazalištem, upravo mu je film pokazao mogućnost da postane glumac. Dok su ga mnoge mlađe generacije gledale kao inspiraciju, Caine je imao i svoje glumačke idole.

Tijekom razgovora s Esquireom, pitali su Cainea o utjecajima koji su oblikovali njegove formativne godine. Glumac nije oklijevao spomenuti Usamljenog osvetnika kao glavni razlog zašto se zaljubio u film, ali je također spomenuo ikone koje su mu pokazale koliko treba biti vješt da bi se uspjelo u poslu.

"Nisam želio biti Usamljeni osvetnik. Želio sam biti glumac koji ga je igrao. To je potpuno drugačije. Odrastao sam uz Humphreya Bogarta i Spencera Tracyja; volio sam te dečke", rekao je glumac.

Brando je ostavio posebno snažan dojam na Cainea

Humphrey Bogart i Spencer Tracy bili bi na vrhu liste obožavatelja holivudskog zlatnog doba. Međutim, postoji jedna posebna zvijezda koja je ostavila posebno snažan dojam na Cainea. 

Na pitanje jesu li ga neki kritičari podcijenili, Caine je odgovorio: "Ne, nisu. Učinio sam da izgleda previše lako, da. Bio sam sam sebi najgori neprijatelj na taj čudan način. Bio sam veliki obožavatelj Marlona Branda. Kad gledate Branda, kažete: 'Wow, volio bih biti poput njega, ali nikada neću biti kao on.' Kada gledate mene, kažete: 'Oh, on je kao ja.' Tu je razlika."

Caine je priliku za upoznati svog heroja dobio u čudnim okolnostima, kada je pratio redatelja Sidneyja Furija na set filma Jugozapadno od Sonore, jer Brando uopće nije poštovao Furija. Caine je na kraju smirio tenzije na setu tako što je nasmijao holivudsku legendu, što je ekipa vjerojatno smatrala gotovo nemogućim prije Caineovog dolaska.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.