Test od sedam sekundi koji biste trebali napraviti prije nego izvedete psa u šetnju

Foto: Shutterstock

VRUĆINE mogu biti iznimno opasne za naše ljubimce, pa je neophodno poslušati savjete stručnjaka prije nego što se uputite u šetnju sa psom. Prije nego što izađete iz kuće kako biste se prošetali i zabavili, bilo bi dobro da napravite test koji će osigurati da se vaš ljubimac osjeća ugodno i sigurno za vrijeme ljetnih vrućina.

Za vrijeme jakog sunca nogostupi se griju iznimnom brzinom i često su mnogo topliji od zraka koji udišete. Zbog toga biste, prije nego što pas zakorači na beton, trebali provjeriti je li previše topao za njegove šape. To ćete učiniti tako da svoj dlan na sedam sekundi položite na beton - ako vas peče dlan, i psa će peći šape.

☀️🌡️‼️ Pazite na sebe i svoje ljubimce!

Objavljuje Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - DumovecPetak, 21. lipnja 2024.

Naime, ako je temperatura zraka 25 stupnjeva, temperatura asfalta iznosi 52 stupnja. Tijekom vrućeg dana poput današnjeg, kada živa u termometru prelazi 35 stupnjeva, temperatura asfalta će biti čak 65 stupnjeva.

Za odlazak u šetnju birajte hladnije doba dana. Na ovaj način ne prevenirate samo ozljede šapa psa, već i mogući srčani udar. Izađite u šetnju u jutarnjim ili večernjim satima, a ako se ipak ponekad dogodi da pas jednostavno mora izaći preko dana kada je najtoplije, držite se travnatih površina koje ne zadržavaju toplinu kao što to čini beton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.