Pitali smo Hrvate što se danas može kupiti za 10 eura: "Ja mogu dva piva"

Foto: Index

Prije, u doba kada je kuglica sladoleda koštala svega pet kuna, za 70-ak kuna moglo se kupiti dosta toga. Međutim, s porastom cijena namirnica i ostalih stvari potrebnih za život, za 10 eura ne može se kupiti gotovo ništa. Prošetali smo Zagrebom i pitali ljude što sve mogu kupiti za 10 eura i njihovi odgovori jasno pokazuju koliko je sve poskupjelo.

"Jedno mlijeko, kruh i kilogram paradajza. I to je to. Odjeću ne. Niti poštene gaće", rekla nam je jedna gospođa.

"Kupiš nekoliko peciva u pekari, sok i to je to doslovno. Za 10 eura danas ne možeš dobiti ništa posebno. Što se tiče bilo kakvih kupovina odjeće ili takvoga, prije su se našle majice za 10 eura, sada više ni to. Kad ideš u trgovinu kupiš mlijeko, kruh i neke kekse i ode 10 eura. Sad su i sladoledi tri eura. Sve je poskupjelo", objasnio je mladić.

U Splitu platila dvije kave više od 10 eura

"Malo voća, možda kilogram jabuka, nekoliko banana, breskvi i možda još celer i to je to. Ovako vani, neki dan sam u Splitu popila dvije kave za 10 i pol eura", rekla nam je jedna Dalmatinka, a što se odjeće tiče kaže: "Možda neki topić u second handu."

Jedna djevojka kazala je kako za 10 eura ne može kupiti ni maslinovo ulje. "Od odjeće - dvije čarape", dodala je.

Prolaznica je zaključila da se nekada moglo više toga kupiti za 75 kuna. "Sada mlijeko, meso nekakvo... Može se skupiti za jedan obrok, dva, ako paziš i biraš što kupuješ. Vrijedi malo. 100 eura je danas ništa", rekla je.

"Prije sam mogao kupiti pet valjaka, sada eventualno dva"

Moler nam je rekao da on za 10 eura može kupiti eventualno dva velika valjka, a nekad je mogao kupiti ih pet. Drugi prolaznik je zaključio: "Ja mogu kupiti dva piva."

Što su nam još rekli na ovu temu pogledajte u videu: 

@index.hr "Sad su i sladoledi 3 eura, sve je poskupilo." #indexhr #zagreb #money #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.