Pitali smo ljude u Zagrebu tko ima prednost na jednom raskrižju. Neki su podbacili

Video: Index

ODLUČILI smo provjeriti znanje Zagrepčana i Zagrepčanki pa smo pred njih postavili zadatak kakav se često viđa na ispitima u autoškolama. Trebali su odgovoriti tko ima pravo prednosti u raskrižju koje smo im pokazali te objasniti zašto, a neki su se jako namučili s odgovorom. 

Auto, motociklist ili bus?

"Daj, čekaj da se fokusiram. Pravilo desne strane, ako on ide ravno... Pa valjda bus. Ne, mi imamo prednost", netočno je odgovorio jedan prolaznik - i nije bio jedini koji je zaključio da bus ima prednost. 

@index.hr Tko u ovom raskrižju ima pravo prednosti? #indexhr #raskrižja #autoškola #promet #kviz #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

No bilo je i onih koji su bili uvjereni da auto ima prednost. 

"Auto pa motor", "Motorist pa bus. Tu nam je trokut, ali smo na cesti, pretpostavljam glavnoj. Idemo ravno, bus skreće u lijevu stranu, s glavne ceste u sporednu..." I "Autobus nekako ima prednost uvijek", neki su od netočnih odgovora. 

Znate li točan odgovor? 

"Motor, mi, bus", točno je odgovorio jedan prolaznik i tako poboljšao prilično lošu statistiku točnih odgovora, a jedna je djevojka objasnila zašto motociklist ima prednost: "Motociklist, zato što nailazi cestom s prednošću prolaska, onda idem ja i onda autobus zato što bi mi on presjekao skretanje". 

"Da se nađeš u ovakvoj prometnoj situaciji, koga bi pustio?", upitali smo prolaznika s početka snimke, a on je ispalio: "Ma ja bih pustio sve. Sve bih pustio neka voze i onda bih ja išao". 

"I napravio bi prometni prekršaj", rekli smo mu, a on je odgovorio: "Ne znam, tko bi me vidio tu."

"Više ne znam raskrižja. Upisao sam se u autoškolu, a drugi dan je već bilo polaganje", priznao nam je jedan gospodin

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.