Talijani prskali ljude suzavcem na Ultri, otkriveno i zašto

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sinoć, 13. srpnja 2024. godine, drugog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2024, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji kojima bi bila ugrožena sigurnost posjetitelja, izvijestila je splitska policija.

Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2024, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježena značajnija narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nije bilo ozlijeđenih osoba niti oštećenja imovine.

Privedeno je 125 osoba (41 hrvatski i 84 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je oko 52.000 eura novčanih kazni. Nad dvije osobe provedeno je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zaustavljena serija krađe lančića, uhićeni strani državljani

Tijekom večeri na štetu posjetitelja zabilježili smo krađe lančića na način da su počinitelji prskali sprej s nadražujućom tvari. Brzom reakcijom identificirane su tri osobe, strani državljani Italije, kao mogući počinitelji.

Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije. Kod osoba je pronađen i jedan dio otuđenog nakita. Nakon pronalaska i uhićenja ovih osoba nismo više bilježili prijave aktiviranja spreja s nadražujućom tvari kao ni prijave krađa. Do 6 sati prijavljeno nam je 13 imovinskih kaznenih djela, od čega 12 krađa/trganja lančića.

Još jednom podsjećamo na savjete posjetiteljima, koje smo poslali uoči javnog okupljanja, da na javno okupljanje ne nose zlatne lančiće, nakit i dragocjenosti.

Tijekom noći sankcionirano 95 prometnih prekršaja

Sinoć u vremenu od 19 sati do 4 sata sankcionirano je 95 prometnih prekršaja, od čega su 71 počinili vozači motocikla i mopeda. Sankcionirano je osam vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, pet zbog odbijanja testa na droge, deset vožnji u suprotnom smjeru, šest vozača zbog nenošenja zaštitne kacige. 

Oko 19:30 zaustavljen je vozač mopeda koji je vozio po pješačkoj zoni, mopedu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Također, vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu. Uhićen je i danas će biti priveden na općinski prekršajni sud   

Oko 21:10 zaustavljen je vozač motocikla koji se kretao suprotno postavljenom prometnom znaku, pronađena marihuana (0.36 grama) te je odbio ponuđeno testiranje na drogu. Uhićen je i privodi se na općinski prekršajni sud.

Oko 21:35 zaustavljen je vozač motocikla koji se kretao suprotno postavljenom prometnom znaku te je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i privodi se na sud.

Oko 00:39 zaustavljen je vozač osobnog automobila koji se kretao suprotno postavljenom prometnom znaku, alkotestiran, utvrđena je koncentracija od 1.64 g/kg, nije imao vozačku, kao niti osobnu iskaznicu, te mu je isteklo važenje vozačke dozvole i nije imao prometnu dozvolu kod sebe. Utvrđeno je da se radi o recidivistu, uhićen je i danas tijekom dana će biti priveden na sud.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.