Umrla je Shannen Doherty (53)

Foto: Profimedia

Shannen Doherty, zvijezda Beverly Hillsa, 90210, umrla je nakon višegodišnje borbe s rakom dojke. Imala je 53 godine.

"Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu 13. srpnja izgubila je bitku s rakom, nakon mnogo godina borbe s bolešću", rekla je njena publicistica Leslie Sloane u izjavi za People. Shannen se proslavila 1990. kao Brenda Walsh u megapopularnoj seriji Beverly Hills, 90210. Njenog brata blizanca Brandona glumio je Jason Priestly, s kojim je ostala bliska do kraja života, kao i s pokojnim Lukeom Perryjem, koji je u seriji glumio Dylana.

S rakom se borila od 2015.

Doherty je u veljači 2015. dijagnosticiran rak dojke, a 2017. je objavila da je u remisiji. Godinu dana kasnije rekla je da se bolest proširila na limfne čvorove. U svibnju 2016. podvrgnula se mastektomiji. Godinu dana poslije bolest je ušla u remisiju, no već 2019. godine Shannen je doznala da joj se rak vratio, proširio i da je u četvrtom stadiju.

Nastavila je raditi i nije se predavala. U lipnju 2023. objavila je da se rak proširio na mozak i da je ponovo na zračenjima.

U travnju je otkrila da se priprema za odlazak.

"Moj prioritet u ovom trenutku je moja mama. Znam da će joj biti teško ako umrem prije nje. Budući da će joj biti tako teško, želim joj olakšati neke stvari. Ne želim da nakon toga zatekne hrpu stvari kojima se mora baviti. Ne želim da ima četiri skladišne ​​jedinice pune namještaja", objasnila je tad. Dodala je i da joj rješavanje imovine i stvari pomaže da iza sebe ostavi "čišću i lakšu tranziciju za obitelj".

Najveće uloge

Rođena je 12. travnja 1971. u Memphisu, a u glumu je ušla kao dijete. Igrala je u Maloj kući u preriji, Girls Just Want to Have Fun, Our House, Heathers, Charmed (kod nas poznatijoj kao serija Čarobnice) i u Fortressu, što je bila njena posljednja veća uloga. Proslavila se ulogom Brende u Beverly Hillsu u kojem je glumila četiri sezone.

1991. i 1992. uloga Brende donijela joj je nominaciju za nagradu Young Artist za najbolju mladu glumicu u TV seriji. 1994. godine napustila je seriju. 1998. pojavila se u popularnoj seriji Čarobnice u kojoj se zadržala tri sezone. Glumila je lik najstarije od tri sestre, Prue Halliwell.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.