Muškarac umro nakon operacije hemoroida, pokrenuta istraga protiv doktora iz Beograda

Ilustracija: Shutterstock

Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv liječnika poliklinike u Beogradu Zorana K. (54) zbog sumnje da je pri pružanju liječničke pomoći nesavjesno postupao, uslijed čega je 30. prosinca prošle godine umro N.B. (39), priopćeno je iz tužiteljstva.

Naredbom o provođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja kazneno djelo Teška djela protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od 2 do 12 godina, objavilo je tužiteljstvo.

"Osnovano se sumnja da je Zoran K. 26. prosinca 2023. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svjestan da svojim postupanjem može učiniti djelo, kao liječnik pri pružanju liječničke pomoći očigledno nesavjesno postupao.

On je, kako se sumnja, izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uvjetima opće anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, uslijed čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N.B. trpio jake bolove i bio lošeg općeg zdravstvenog stanja, ali je usprkos tome pušten na kućno liječenje oko 18 sati.

Tijekom noći i narednog dana zdravstveno stanje N.B. se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, trbušne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obaviješten od strane N.B. i članova njegove obitelji, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog. Zbog toga je oštećeni 29. prosinca 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS, gdje je i pored adekvatnih medicinskih mjera sutradan preminuo", navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.