Jeste li znali da na roštilju možete peći i voće? Ovo je voće za to najbolje

Foto: Shutterstock

LJETO je sezona mnogima omiljenog voća poput lubenica, bresaka, marelica, dinja, smokava, krušaka, trešanja i bobičastog voća. Iako voće ljeti najviše volimo jesti sirovo, ono se, baš kao i povrće, može i ispeći na roštilju i tako poprimiti aromu dima za još bolji okus. 

>> Kora lubenice zapravo je zdrava i ne biste je trebali bacati, evo kako je iskoristiti

Neke najpopularnije namirnice koje ljeti možete grilati definitivno su lubenice, breskve i ananas, no grilati možete i drugo razno voće, od jabuka i krušaka do jagoda i banana. Valja imati na umu da neko voće, poput bresaka, lubenica i ananasa, može ići direktno na rešetku, dok bi osjetljivije voće, poput banana, krušaka ili bobičastog voća, trebalo umotati u aluminijsku foliju.

Kada grilate voće, pazite i da vatra ne bude prejaka, a kada ga ispečete, voće možete poslužiti s kuglicom sladoleda ili uz neki slatki umak koji ste prethodno pripremili. U nastavku možete pronaći par ideja za voće s roštilja.

Lubenica s grilla

Lubenicu, kao i svako drugo voće, možete pripremiti na grill tavi ili na roštilju. Prvo ju narežite na komade željene veličine te ih zatim malo premažite uljem i posolite pa ispecite, oko dvije minute sa svake strane. Lubenicu možete jesti posoljenu, možete je pošećeriti ili dodati sladoled - kako god želite.

@kellyscleankitchen The best way to cook and eat watermelon #watermelon #grilling #grilledwatermelon #cooking ♬ Watermelon Sugar - Harry Styles

Drugi način pripreme lubenice s roštilja je da narezane komade premažete s malo meda, a zatim ih ispečete na roštilju dvije minute sa svake strane. Uz to možete pripremiti i preljev od meda, soka od limuna, naribane limunove korice, malo soli i ljutog umaka (opcionalno) te preliti preko lubenice i poslužiti je.

@michael.rizzi #ad Have you ever tried grilled watermelon? 🍉🔥 So sweet, spicy, & savoury! More recipes at watermelon.org @watermelonboard ♬ original sound - Michael Rizzi

Ananas s grilla

Na roštilju odlično funkcionira i ananas, koji prvo morate oguliti, a zatim narezati na komade željene veličine (ili na kolutove). Komade ananasa premažite smjesom otopljenog maslaca, smeđeg šećera i cimeta, a zatim ih pecite na roštilju nekoliko minuta.

@thegrillfriend Reply to @rileymackayurfav I need to be grilling more fruit this summer… #grilledpineapple #masterbuilt #grilling #foodlover #foodtiktok #foodtok #fyp ♬ Paradise - TELL YOUR STORY music by Ikson™

Breskve s grilla

Isto možete napraviti i s breskvama, koje narežete na kriške, a zatim ih ispečete na grillu ili na tavi i malo pošećerite. Možete im dodati i malo cimeta, a kada su pečene, poslužite ih na tostiranom kruhu preko krem sira.

@fit.life.healthy Grilled Peaches served as a treat ☀️ By @sukysday What a sweet treat made grilled peach again it’s my favorite fruit and when you grilled bring more sweet and flavor I am in haven of sweetness 🧡🧡🧡. . . . . . . . #sweet #peach #dessert #grilledpeaches #tasty #homemadedessert #reelsvideo #sweettreats ♬ original sound - Fit Life Healthy
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.