Za vikend se na Cresu održava manifestacija posvećena creskoj ovci

Foto: Visit Cres

ZA VIKEND, odnosno u subotu 13. srpnja, na najvećem hrvatskom otoku će se održati događanje Creska ovca, čiji je cilj promocija otočnog ovčarstva i creske ovce (pramenke) kao autohtone pasmine.

U Orlecu će se održati sada već 16. izdanje Creske ovce, posvećeno ovci koja je hraniteljica otočana kroz povijest. Creska ovca, koja slobodno živi u okolišu bogatom samoniklim biljem, poznata je po svojoj izdržljivosti i prilagodljivosti. Iako je nekad glavni proizvod creske ovce bio vuna, danas su to mlada creska janjetina i ovčji sir.

Organizatori iz udruge creskih ovčara Pramenka pripremaju bogat program za posjetitelje, najavljuju nam. Posjetitelji će imati priliku saznati više o creskoj ovci, razgledati kolekcije ovaca te pratiti natjecanje u šišanju ovaca. Natjecanje će se održati u muškoj i ženskoj kategoriji, a stručni žiri će izabrati najboljeg ovna i najbolju kolekciju ovaca.

Bit će i hrane i glazbe

Zabavni program započinje u 19 sati, a pratit će ga sajam lokalnih proizvoda i bogata ugostiteljska ponuda. Posjetitelji će moći uživati u janjetini na ražnju, janjetini na žaru, janjetini s bižima, domaćim kolačima i tradicionalnoj creskoj slastici - olitu te brojnim drugim delicijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.