Najprije je otišao Dylan, a sad i njegova Brenda

Foto: Profimedia

Beverly Hills, 90210 bila je jedna od ključnih TV serija 1990-ih, koja je imala golem kulturološki utjecaj. Temeljena na skupini bogatih tinejdžera, serija o školi, prijateljstvu, ljubavi i životu na kalifornijskom suncu prikazivala se 10 sezona te je oživljena i ponovno pokrenuta u različitim oblicima.

U seriji je glumila ogromna glumačka postava. Središnji trio brata i sestre Brandona i Brende, koje su tumačili Jason Priestley i Shannen Doherty, i Dylana, zločestog dečka i Brendinog ljubavnika kojeg je glumio Luke Perry, bio je ključan je za njezin uspjeh u ranoj fazi prikazivanja. Serija je postala svjetski poznata, a Doherty i Perry ostali su doživotni prijatelji.

Vatromet na snimanju

Kemija između Brende i Dylana učinila je Beverly Hills, 90210 favoritom gledatelja, a priča para dominirala je serijom u prvim sezonama i pomogla da postane senzacija. Perry je hvalio svoje kolege i nazivao Doherty "stvarno dobrom glumicom". Zbog romanse između dva lika obožavatelji serije umirali su od želje da saznaju postoji li romansa na setu između glumaca.

No Doherty je zanijekala da je osjetila iskru s Perryjem, opisujući svoje osjećaje prema njemu kao prema bratu. Glumica je napustila seriju nakon četiri sezone, tijekom kojih su kružile glasine o svađama na setu između nje i kolegica, a Tori Spelling je kasnije u epizodi Celebrity Lie Detectora priznala da je imala prste u njezinom otpuštanju.

Perry je 2016. dospio na naslovnice, kad je stao u obranu svoje bivše kolegice tijekom ponovnog okupljanja zvijezda serije. Naime, Perry je rekao da je puno naučio od Doherty unatoč njezinoj reputaciji tijekom snimanja, dodavši da je glumica bila ključna za uspjeh serije.

Pogoršanje zdravlja i slomljeno srce

Perryjevi komentari o njegovoj kolegici iz serije došli su nakon što je objavila da joj je dijagnosticiran rak dojke, a dok je bila na liječenju, mnogi od njezinih bivših kolega javili su se kako bi ponudili podršku. U intervjuu za Us Weekly iz 2017. Perry je tvrdio da tek treba razgovarati s glumicom o njezinoj bolesti, što ukazuje na to da nisu bili tako bliski kao ranije.

"Kada Shannen bude dobro, siguran sam da ćemo razgovarati. Ona je hrabra, ona je borac. Ona je u mom srcu i razmišljam o tome... Shannen je iskoristila priliku da podigne svijest i svima da do znanja da je rak dojke i dalje problem. Iskoristit ću ovu priliku da joj pošaljem svoju ljubav", rekao je.

Ali Perry se suočavao sa svojim zdravstvenim problemima. 2016. testiran je na rak debelog crijeva i kirurški su mu uklonjeni prekancerozni polipi. Tri godine kasnije Perryjevi prijatelji i obožavatelji ostali su šokirani kada su saznali da je doživio moždani udar i umro u dobi od 52 godine. Doherty se ožalošćena zbog gubitka Perryja oglasila na Instagramu rekavši: "Borim se s ovim gubitkom i teško mi je sa svojim mislima." Glumca je nazvala svjetlom u svom životu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.