Koliko partijaneri na Ultri troše? "Ostala sam šokirana kad sam vidjela cijenu pizze"

Foto: Index

NA DESETO, jubilarno izdanje Ultre Europe stigli su partijaneri iz 140 zemalja svijeta koje tri dana zabavlja 150 DJ-eva.

Zbog sigurnosti, ali i kako bi se osigurala bolja zarada, dugačak je popis predmeta koji partijaneri ne smiju unijeti na festival. Među njima su hrana i pića, bez obzira na to radilo se o alkoholnim piću ili ne. Na ulazu u festival redari su nam otkrili kako im je najbizarnije kada partijaneri skrivaju hranu u donje rublje i tako je pokušavaju prokrijumčariti na festival.

Provjerili smo zbog čega to rade. Ako partijaneri ogladne, mogu uzeti burgere koji će ih koštati od 14 do 19 eura (za opciju Menu). Pomfrit je 8 eura, pileća salata 12 eura, hot dog i kriška pizze 10 eura. Voda od pola litra je 5 eura, pivo 7.5 eura, a euro manje platit ćete mjericu žestokog pića. Razni kokteli od litre se kreću od 36 do 40 eura.

Na Ultru partijaneri ne mogu unijeti ni jednokratne cigarete i upaljače, pa će stoga u jednoj večeri osoba koja kupi hranu, cigarete, piće žestice za dobrodošlicu, dva koktela i za kraj bocu vode minimalno potrošiti oko 120 eura. Pričali smo s partijanerima o tome što misle o cijenama na festivalu i koliko su novca do sada ostavili na Parku mladeži. Neki od njih cijene su usporedili s Ultrom Miami i drugim festivalima, ali i cijenama u gradovima odakle dolaze. Svi su se složili oko jedne stvari.

Cijena vode razljutila mnoge

Pet eura za pola litre vode razljutilo je partijanere iz nekoliko država svijeta. Svima su visoke cijene alkoholnih pića očekivane, ali cijena vode je za njih previsoka te partijaneri iz Španjolske dodaju kako je to tako već godinama. Ovo im je peta splitska Ultra na koju dolaze u punom sastavu. Šest prijatelja u rasponu od 26 do 31 godine za Ultru već godinama uzima godišnji odmor. Neki od njih su zbog ovog festivala pronašli i prvi posao.

"Cijele godine štedim za ovo i kad dođem, ne gledam koliko trošim. Cijene hrane i pića su solidne za jedan festival. Bio sam i na skupljima, ali što vam se događa s vodom? Preskupo. Bezobrazno skupo. Ljudima bude loše i treba im voda, a oni ti uzmu 5 eura. Žesticu plaćamo samo euro više. Sve plaćamo mobitelom i nismo još zbrajali, ali mislim da sam sinoć potrošio oko 300 eura na alkohol ovdje na stadionu. Hranu nisam uzimao, iskreno, nije mi izgledala primamljivo", kazao nam je Ramon iz Španjolske.

Visoka cijena vode razbjesnila je i jednog od dvojice prijatelja iz Francuske. Ovo im je prva godina na Ultri, a ulaznice su kupili za tronoćno partijanje.

"Prvi put smo u Splitu i dolazimo na sve ili ništa. Ponuda je solidna, ništa pretjerano. Žestice su malo skuplje od očekivanja, ali cijena koktela je u redu. Sve u svemu, to je ono što smo očekivali. Samo me je iznenadila cijena vode i piva. To po meni nije u redu. Previše je", kazao nam je Andre, s kojim se nije složio njegov prijatelj Damian. "Moraš naći još jedan posao, već sam ti to rekao. Ma to je sve okej za moj budžet, malo je bezobrazno skupa voda, ali došli smo na Ultru. Ulaznice smo platili 400 eura za nas dvoje i to govori kakav je ovo događaj. Zabavljaju nas najbolji svjetski DJ-evi", rekao je kroz smijeh i dodao kako bi trebali smanjiti cijene u gradskim restoranima.

Austrijanci: Voda je previše, ali ostale cijene su ok

Partijaneri iz Austrije su prvi put na Ultri, a prošle godine su bili na ljetovanju u Splitu. U usporedbi s cijenama u njihovom gradu Split je za njih jeftin.

"Uh, da, ovdje je prošle godine bilo dosta jeftinije nego kod nas. Sad još nismo uspjeli sve vidjeti jer smo tek danas stigli u smještaj. Prvi put smo na Ultri i jako je lijepo, osjećamo se sigurno. Nekako je pozitivna energija. Volimo festivale i cijene su nam upravo takve, festivalske. Sad nam još ostaje Ultra Miami pa da vidimo i to. Za nas troje sam kupila vodu, njemu upaljač i cigarete i platila sam nešto manje od 23 eura. Iznenadila sam se i mislila sam da su cigarete skupe, ali onda sam vidjela da je voda 5 eura. Previše. Ostalo je u redu. Alkohol nije skup za nas. Za Ultru Europe su karte dosta skupe, ali ponuda unutra je dosta jeftinija nego na drugim festivalima, ali zato smo puno manje cijene ulaznica plaćali za ostale festivale", kazala nam je simpatična Maria.

"Dva burgera i komad pizze sam platila 42 eura"

Zaustavili smo ekipu prijatelja koji se već godinama sastaju u Splitu na Ultri. Dolaze iz Belgije, Engleske i SAD-a.

"Ultra Europe je jedan od najboljih festivala. Odlično se zabavljamo, vi Hrvati ste odlični domaćini, ali doživljaj od prošle godine s Ultre Miami još nismo imali", rekao je jedan od njih, a na pitanje o cijenama kratko su nam mahnuli rukom i dobacili:

"Ovdje je sve puno, puno jeftinije nego u Miamiju i na drugim festivalima. Ovo je savršeno mjesto za ubiti se u alkoholu i sad nastavljamo."

"Da je bolja atmosfera u Miamiju nego na Ultri rekao nam je Badu iz Pariza. "Došao sam sa ženom i ludo se zabavljamo. Obožavam Hrvatsku i Hrvatice. I ja i žena. Ma kakve cijene, sve je jeftino, trebate otići na druge festivale", rekao je.

Sreli smo tek jednu ekipu koja nije bila zadovoljna cijenama. Tri Filipinke stigle su iz Poljske, a naljutila ih je cijena hrane.

"Platila sam dva burgera i komad pizze 42 eura. Ostala sam šokirana kad sam vidjela da je pizza 10 eura. Sad mi je jasno zašto im se pizza nije baš najbolje prodavala. I okus hrane je bio loš, ali kada moraš piti, moraš i jesti, da bismo znale izaći ujutro s ovog stadiona. Na piće ćemo večeras dosta potrošiti jer se nismo stigle zagrijati u gradu prije polaska", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.