Shannen Doherty pokazivala je stvarnu sliku borbe s rakom

Foto: Profimedia/Instagram

SHANNEN Doherty umrla je u dobi od 53 godine, nakon višegodišnje borbe s rakom dojke.  

Zvijezda serije Beverly Hills, 90210 otvoreno je progovarala o svojoj borbi s teškom bolešću. 2021. na Instagramu je objavila fotografije povodom mjeseca osviještenosti o karcinomu dojke te pokazala kako izgleda bez kose. 

"Često mi je krvario nos od kemoterapije"

"Povodom mjeseca osviještenosti o karcinomu dojke htjela bih s vama podijeliti više o svojem putovanju od prve do druge dijagnoze. Je li sve lijepo? Ne, ali je iskreno i dijelim ovo s nadom da ću educirati ljude i malo im bolje predočiti kako izgleda rak. Nadam se da ću potaknuti druge da redovito odlaze na mamografiju i prebrode strah od mogućih loših rezultata. Meni je rak dojke dijagnosticiran 2015. godine. Podvrgnula sam se mastektomiji te kemoterapiji i zračenju. Često mi je krvario nos od kemoterapije", napisala je tada. 

"Ne znam je li itko od vas ovo iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smiješne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica Kristy. Jesu li mi zapravo popravljale raspoloženje? Jesu! Izgledala sam urnebesno i smijala sam se samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspjeti pronaći humor u nemogućim situacijama", dodala je.   

Borba s bolešću 

Glumici je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2015., a u svibnju 2016. podvrgnula se mastektomiji te 2017. objavila da je u remisiji. Godinu dana kasnije bolest se proširila na limfne čvorove. 2019. godine Shannen je doznala da se rak proširio i da je u četvrtom stadiju, no nastavila je raditi i nije se predavala do samog kraja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.