Baka Slišković otkrio što mu prvo padne na pamet kad netko spomene Hajduk

Screenshot: Sport nedjeljom

BLAŽ SLIŠKOVIĆ (65), legendarni igrač Hajduka i jedan od najboljih nogometaša bivše Jugoslavije, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom. Među ostalim, voditelj ga je pitao što mu prvo padne na pamet kada čuje riječ "Hajduk". Nekadašnji bosanskohercegovački veznjak je odgovorio: "Ludilo Torcide, ja to ne mogu zaboraviti. Ne mogu zaboraviti te godine i tu ljubav navijača prema klubu."

Voditelj je potom rekao da ga navijači i dalje vole. "A dobro, vole, čak i iznenađujuće. Znate što me iznenadi? Odem u Split na neku utakmicu, dođem sat-dva ranije, prošetam rivom, odem u kafić ili restoran i naiđe klinac od 15-16 godina. 'Baka, možeš li se potpisati?' Ja ga pitam otkud on mene poznaje, a on kaže: 'Moj tata i moj dedo o tebi pričali.'"

Golovi iz kornera i slobodnog udarca te legendarni lažnjak protiv Sparte

Prema podacima Transfermarkta, popularni Baka nastupao je za mostarski Velež, Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Hrvatski dragovoljac i mostarski Zrinjski. U splitskom klubu igrao je u prvoj polovici osamdesetih. Nakon igračke karijere bio je izbornik BiH i trener Hajduka, Zrinjskog, Tirane, Širokog Brijega, Al Ansara, QD Jonoona, Željezničara i drugih klubova.

Među ostalim, poznat je po golu iz kornera koji je zabio tadašnjem golmanu Crvene zvezde Tomislavu Ivkoviću, pogotku iz slobodnog udarca protiv Torina u Kupu UEFA-e, pa i lažnom udarcu kojim je prevario igrače praške Sparte i zabio iz teške pozicije također u europskom natjecanju.

⚽️🇭🇷 BLAŽ BAKA SLIŠKOVIĆ dao je veliki intervju za našu emisiju...🎤🎧 ↪️Evo što kaže, što mu prvo padne na pamet kada kažeš: HAJDUK ✔️ HNK Hajduk Split #hajduk #blazsliskovic #baka #torcida 👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Objavljuje SPORT NEDJELJOM u Srijeda, 17. srpnja 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.