Bild piše o "transfer trileru" igrača Dinama. Otkriveno zašto još nije otišao

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MAHIR EMRELI (27) trebao bi ovog ljeta napustiti Dinamo. Krajem svibnja pisali smo da trener Sergej Jakirović ne računa na azerbajdžanskog napadača, čiji ugovor vrijedi još dvije godine i koji tijekom trenutnih priprema ne radi s prvom momčadi zagrebačkog kluba, već je ostao na stadionu u Maksimiru. Prema Bildu, karijeru bi trebao nastaviti u njemačkom drugoligašu Nürnbergu.

Bild je Emrelijev potencijalni dolazak opisao kao "transfer triler". Njemački novinari otkrili su da vodstvo Nürnberga nekoliko dana radi na njegovu dolasku iz Dinama. U ponedjeljak je navodno bio u njemačkom klubu, no dva dana kasnije još nema službene potvrde transfera.

Bild je otkrio da Nürnberg želi poslati Emrelija na dodatan liječnički pregled te ponovno s njime razgovarati prije no što potpišu ugovor. Vodstvo kluba vidi Emrelija kao jednog od tri najvažnija igrača u momčadi. Pohvalio ga je sportski direktor Joti Chatzialexiou i naglasio da su od njega dobili puno pozitivnih informacija.

Emreli je zabio deset golova za Dinamo

Prema podacima Transfermarkta, Emreli je tijekom karijere nastupao za Baku i Qarabag u Azerbajdžanu, varšavsku Legiju u Poljskoj, turski Konyaspor i Dinamo. U zagrebački klub stigao je u veljači 2022. godine.

Problemi s ozljedama limitirali su ga na 47 nastupa, deset golova i pet asistencija za Dinamo, s time da je prvu polovicu 2023. proveo na posudbi u Konyasporu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 800 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.