Crnogorski prvak izblamirao se u Europi. Njihov nogomet je na dnu

Foto: EPA

CRNOGORSKI prvak Dečić Tuzi ispao je u prvom pretkolu Lige prvaka od TNS-a. Velšani su u prvoj utakmici kod kuće pobijedili s 3:0, dok su u Crnoj Gori odigrali 1:1. Nikad TNS nije prošao pretkolo Lige prvaka u 25 pokušaja dosad, dok se u 26. pokušaju nije susreo s crnogorskim prvakom.

Blamaža u Europi samo je manifestacija tužne situacije u crnogorskom nogometu. Njihova je liga na 53. mjestu po kvaliteti u Europi. Ispod su samo Gibraltar i San Marino. Liga je notorna po besramnom namještanju utakmica, kojem smo svjedočili u doigravanju za drugu ligu, u kojoj su rezultat namjestili Budva i Zeta. 

Očigledno namještanje utakmica ubija nogomet u Crnoj Gori

Razvoj događaja na terenu u Budvi bio je komičan. Gostujuća Zeta je već do 32. minute vodila 3:0, ali onda je za samo 20-ak minuta Budva poravnala na 3:3. Zatim se od 54. do kraja nije događalo baš ništa. Momčadi koje su ekspresno postigle čak šest golova, preostalih 36 minuta su samo čekale da utakmica završi. Pogledajte tu utakmicu OVDJE.

Također, sporna je i najmanje jedna pobjeda Dečića iz prošle sezone. Crnogorski prvak pobijedio je 3:0 protiv Mladosti iz Donje Gorice, a prvi gol Dečića postao je viralan jer je obrambeni igrač Mladosti izmaknuo nogu kad je napadač Dečića pucao te zabio za 1:0. Pogledajte to OVDJE.

Dečić još može u Konferencijsku ligu

Dobra vijest za Dečić je što nije ispao iz Europe. Može se plasirati još u Konferencijsku ligu. Igrat će drugo pretkolo protiv poraženog iz susreta Ludogorca i Dinamo Batumija. Bugarski prvak Ludogorec bio je bolji od Batumija u prvoj utakmici s 3:1, a uzvrat se igra u srijedu navečer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.