Hajduk dovodi Brazilca iz Šahtara na posudbu

Foto: Profimedia

BRAZILSKI krilni igrač Newerton (19) bi uskoro trebao postati novi igrač Hajduka, doznaje Index. Newerton će se Bijelima pridružiti iz ukrajinskog prvaka Šahtara, a radi se o posudbi na godinu dana. Svi uvjeti su dogovoreni i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, Brazilac bi trebao uskoro osvanuti na Poljudu, doznaje Index.

Podsjetimo, Hajduk je 6. srpnja u pripremnoj utakmici tijekom priprema u Sloveniji remizirao protiv Šahtara (1:1), a dan nakon toga je sportski direktor ukrajinskog kluba Darijo Srna otkrio da je bio na večeri s novim Hajdukovim trenerom Gennarom Gattusom te dodao kako želi pomoći Hajduku i oko dovođenja igrača.

"Imamo igrača za Hajduk. Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo sačekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce", rekao je Srna.

Vrijedi 2.5 milijuna eura

Aktualni ukrajinski prvak na raspolaganju ima čak četiri Brazilca na krilnim pozicijama. To su Kevin (21), Eguinaldo (19), Pedrinho (26) i Newerton. S obzirom na to da je Srna napomenuo da je onaj koji bi mogao doći u Hajduk ozlijeđen, metodom dedukcije se brzo došlo do zaključka da se radi o Newertonu budući da jedino on od Brazilaca nije bio u zapisniku utakmice Šahtara i Hajduka, a sada je to dobilo i svoju potvrdu. Istaknimo da se Brazilac oporavio od ozljede i nastupio je u preostale dvije prijateljske utakmice Šahtara protiv Bačke Topole i prije dva dana Rizespora kada je odigrao svih 90 minuta.

Radi se o desnonogom igraču sitne građe koji je visok svega 167 cm i igra primarno na poziciji lijevog krila, ali je iskoristiv i na desnoj strani. Prošao je omladinski pogon Sao Paula te igrao za mlađe kategorije do U-20 momčadi, ali nije debitirao za prvu momčad. Šahtar ga je prošlog ljeta kupio za 3.6 milijuna eura te je potpisao ugovor s ukrajinskim prvakom do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura. 

Igrao je u Ligi prvaka protiv Barcelone

Zastupa ga agencija Bertolucci Sports, u kojoj se nalaze brojni poznati brazilski nogometaši, poput Brune Guimaraesa iz Newcastlea, koji vrijedi 85 milijuna eura, a tamo su još Arsenalov Gabriel i PSG-ov Marquinhos. Newerton je prošle sezone upisao 21 nastup za Šahtar u svim natjecanjima, a 12 puta je bio starter. Zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, a ni u jednoj utakmici nije odigrao svih 90 minuta.

Ističe se da je igrao u četiri utakmice Lige prvaka, od čega dvije protiv Barcelone. U iznenađujućoj pobjedi Šahtara 1:0 iz igre je izašao na samom kraju kao taktička zamjena. Što se tiče igračkih karakteristika, krase ga brzina i kvalitetan dribling. Ističe se njegov prvi korak jer jako dobro koristi svoju eksplozivnost i često u primanju lopte odmah izbacuje iz igre svog čuvara. Gennaro Gattuso vapi za takvim igračem te se sigurno nada da će se ovaj posao uspjeti realizirati.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.