Lokomotivin talent odbio Dinamo. Napušta SHNL u transferu od 3 milijuna eura

Foto: Jurica Galoic /PIXSELL

DINAMO je kroz cijeli prijelazni rok želio dovesti Marina Šotičeka (19) iz Lokomotive. Perspektivni 19-godišnji krilni napadač htio je doći u Dinamo, klub ga je jako želio i sve je dogovorio s Lokomotivom oko odštete. Navodno je bila riječ o milijun i pol eura odštete plus neki bonusi i postotak od buduće prodaje, ali je zapelo na dogovoru Dinama i igrača.

Dinamo je Šotičeku ponudio četverogodišnji ugovor uz osnovnu plaću od 10.000 eura mjesečno, ali bi taj ugovor vrlo brzo osjetno narastao. Kako doznajemo, Šotičeku bi plaća nakon pet nastupa narasla na 12.500 eura, a nakon 15 nastupa skočila bi na 15.000 eura.

Dijeli treće mjesto na listi najskupljih izlaznih transfera Lokomotive

Ipak, mladi igrač nije pristao i pronašao je novi klub. Riječ je o švicarskom Baselu. Lokomotiva će dobiti tri milijuna eura odštete, a Šotiček tek treba dogovoriti osobne uvjete sa švicarskim klubom. Na transferu je radio poznati hrvatski menadžer Tomislav Puljić.

Šotiček sad dijeli treće mjesto na listi najskupljih izlaznih transfera Lokomotive s Lukom Ivanušecom, koji je prije četiri godine za isti iznos prodan u Dinamo. Na drugom mjestu je Ivo Grbić koji je za 3.5 milijuna eura 2021. potpisao za Atletico, a na čelu je Roko Šimić koji je za 4 milijuna eura postao član RB Salzburga 2022.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.