Modrić produljio ugovor s Realom

Foto: Real Madrid

LUKA MODRIĆ (38) i u sljedećoj će sezoni nositi dres Real Madrida. Ono što se već neko vrijeme piše i što nogometni insajderi najavljuju od kraja prošle sezone, dobilo je i službenu potvrdu. Modrić, ikona Reala i njegov igrač od 2012. godine, nosit će dres velikana sa Santiago Bernabeua i u 2024./25., potvrdio je klub.

Modrić je u prošloj godini, nakon startnog nezadovoljstva, prigrlio ulogu igrača koji doprinosi s klupe i igrama nagovorio čelnike da mu i u poznim igračkim godinama produže ugovor. U rujnu će proslaviti 39. rođendan, što su godine u kojima većina nogometaša uživa u mirovini ili se natječe u lakšim ligama. Modrić će u toj dobi voditi Real u obranu naslova u Ligi prvaka i španjolskom prvenstvu.

Ostvarila mu se najveća želja

Ostanak je bio njegova najveća profesionalna želja i ona mu se ostvarila. Sve navedeno znači i da će dobiti priliku prestići Ferenca Puskasa i postati najstariji igrač koji je nastupao za Real. Napravit će to već u listopadu.

Također, Modriću se otvara prilika da postane najtrofejniji nogometaš u povijesti Reala. Tu poziciju trenutačno dijeli s Nachom, no njega više nema u klubu i on brojku od svojih 26 osvojenih trofeja ne može uvećati. Modrić novim ugovorom za to dobiva šansu.

S 30. lipnja ostao je bez kluba, a od danas se ponovno službeno vodi kao igrač Reala. Za madridskog giganta osvajač Zlatne lopte iz 2018. odigrao je ukupno 534 utakmice, zabio 39 i asistirao za 86 golova. Među istaknutijim trofejima su mu šest osvojenih Liga prvaka (rekord koji dijeli s Danijem Carvajalom) i četiri titule u La Ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.