Bild iznenađen klubom koji želi Danija Olma. "Ozbiljno ulazi u transfer-utrku"

Foto: EPA

DANI OLMO (26) je sa španjolskom reprezentacijom osvojio zlato na Europskom prvenstvu. Također, zabio je tri pogotka i upisao dvije asistencije te s još petoricom nogometaša podijelio nagradu za najboljeg strijelca turnira. Španjolski ofenzivac proživljava najljepše dane u karijeri, a uskoro bi mogao napraviti i najveći transfer dosad.

Bild piše da u subotu, 20. srpnja istječe Olmova otkupna klauzula koju ima u ugovoru s RB Leipzigom. Dotad će ga bilo koji klub moći dovesti ako plati 60 milijuna eura i ako on, naravno, pristane na transfer. Ako se to ne dogodi, zainteresirani će morati pregovarati s Leipzigom, koji će moći tražiti veći iznos. Manchester City i Barcelona najčešće su se spominjali kao velikani u kojima će nastaviti karijeru, a ponekad su se pojavila i imena Manchester Uniteda, Bayerna, PSG-a...

No Bild pod naslovom "Iznenađenje! Atletico Madrid je dio pokera klubova koji žele Danija Olma" piše o interesu madridskog kluba. "Klub koji dosad nije bio prepoznat kao zainteresiran sada ozbiljno ulazi u transfer-utrku", dodaje njemački medij.

Atletico Madrid vodi u utrci za Olmom?

Bild piše da su već održani inicijalni razgovori o Olmovu transferu. Španjolac, koji je godinama igrao za zagrebački Dinamo, želi se vratiti u svoju zemlju, a u Atleticu bi bio glavni igrač, navodi Bild te tvrdi da su Madriđani trenutačno favoriti za njegovo dovođenje zato što drugi odugovlače.

Primjerice, Manchester City čeka što će biti s Kevinom de Bruyneom, odnosno hoće li belgijska zvijezda prihvatiti ponudu bogatih saudijskih klubova. S druge strane, Barcelonini predstavnici sastali su se s Olmovom obitelji sa željom da ga vrate u klub u kojem je započeo karijeru. No Katalonci navodno zbog financijskih problema trenutačno ne mogu isplatiti potrebnih 60 milijuna.

Dinamo čeka rasplet situacije

Dinamo s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da, ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.