Samy Mmaee je novi igrač Dinama

Foto: GNK Dinamo

SAMY MMAEE (27) je novi igrač Dinama, potvrdio je klub. Marokanski stoper je u momčad hrvatskog prvaka stigao besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim Ferencvarošem. Nije poznato koliku će plaću dobiti u Dinamu, ali jasno je da će spadati među plaćenije igrače zagrebačke momčadi. Dinamo je objavio kako je Mmaee potpisao višegodišnji ugovor.

Grafike: Sofascore

Riječ je o 27-godišnjem stoperu s deset nastupa za Maroko čijim dolaskom je riješena križaljka u zadnjoj liniji. Već je stigao Raul Torrente pa bi Mmaee, Theophile-Catherine, Bernauer i Perić bili dovoljni kao stoperi za novu sezonu. Tu poziciju može igrati i Stefan Ristovski.

Dinamov sportski direktor opisao prinovu

Mišljenje o novom pojačanju Dinama u zadnjoj liniji dao nam je i sportski direktor Marko Marić. 

"Radi se o igraču koji je sigurno ogromno pojačanje za nas, mislim da ga možemo usporediti s Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan.

Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci.

Uostalom, Vaha Halihodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice Zebića, Jakirevića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari."

"Osvajanje naslova i ulazak u Ligu prvaka su ciljevi"

"Drago mi je što sam postao novi član Dinama. U Ferencvarošu sam igrao i s nekim bivšim igračima Dinama - Rokom Baturinom, Marijanom Čabrajom i Amerom Gojakom pa mi je baš Gojak napričao puno lijepih stvari o klubu. Svjestan sam da je ovo stepenica više za mene osobno u karijeri, a ciljevi su mi vrlo jasni i jednostavni.

Osvojiti naslov prvaka, ući u Ligu prvaka, osvojiti što više bodova i dogurati što je moguće dalje u Europi. Hvala Upravi kluba na povjerenju, obećajem da ću dati sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo skupa ostvariti brojne uspjehe kojih ćemo se rado prisjećati", rekao je Samy po potpisivanju ugovora. 

Stigao je još u nedjelju

Podsjetimo, Mmaee je već neko vrijeme u Zagrebu. U nedjelju navečer sletio je u Zračnu luku Franjo Tuđman u pratnji majke, gdje su ga dočekali čelnik Soccer11 agencije Adrian Aliaj te jedan od suradnika menadžerskog tima i bivši igrač Modrih Ivica Vrdoljak.

Osim Mmaeea i Torrentea, Dinamo je u ovom prijelaznom roku doveo Nikolu Čavlinu iz Lokomotive za 750 tisuća eura i poslao ga na posudbu u Osijek, Marka Pjacu iz Rijeke za 1.5 milijuna eura te golmana Ivana Filipovića, koji je besplatno stigao iz Paris FC-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.