Obitelj već tjedan dana ne može do žestokog Putinovog kritičara. Rusija: U bolnici je

Foto: EPA

Pristaše i obitelj zatvorenog aktivista Vladimira Kara-Murze sve su više zabrinuti za njegovu sudbinu. Nisu ga vidjeli posljednjih tjedan dana, otkako im je zabranjen pristup, piše Politico

"Ne znamo ništa o Vladimiru od 2. srpnja kada ga je posljednji put vidio odvjetnik", priopćila je njegova supruga Evgenija Kara-Murza na X-u. Dodala je kako je odvjetnicima rečeno da je Kara-Murza početkom srpnja prebačen u zatvorsku bolnicu. 

Kara-Murza, 42-godišnji žestoki kritičar Putina i dobitnik Pulitzerove nagrade, služi kaznu od 25 godina zbog izdaje i drugih optužbi. Kaznu služi u Omsku, gradu udaljenom više od 2000 kilometara od Moskve.

Pričalo se kako bi mogao biti razmijenjen

U vrijeme izricanja presude u travnju prošle godine, njegovi su pristaše tvrdili da bi ga zatvorska kazna mogla koštati života, jer je političar već patio od ozbiljnih zdravstvenih tegoba nakon što je dvaput bio misteriozno otrovan.

"S obzirom na ranije djelovanje ruskih vlasti u zataškavanju i davanju lažnih informacija, njegova se stvarna lokacija ne može utvrditi", navode iz nevladine organizacije Free Russia Foundation. Dodaju kako zabrana posjeta predstavlja kršenjem ruskih i međunarodnih norme.

Inače, spominjalo se kako je Kara-Murza, koji ima i britansko i rusko državljanstvo, među onima koji bi mogli biti dio potencijalne razmjene zatvorenika između Zapada i Rusije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.