Novinarka Bidenu postavljala pitanja koja je dobila od njegovih ljudi pa dala otkaz

Foto: EPA

Radijska voditeljica Andrea Lawful-Sanders dala je ostavku na radiju WURD nakon što je priznala da je njezin intervju s američkim predsjednikom Joeom Bidenom uključivao pitanja koja je unaprijed odabrao Bidenov tim. 

"Intervju je sadržavao unaprijed određena pitanja Bijele kuće, što krši našu praksu da ostanemo neovisna medijska kuća odgovorna našim slušateljima", objavila je Sara Lomax, predsjednica i izvršna direktorica radiopostaje sa sjedištem u Philadelphiji.

"Kao rezultat toga, gospođa Lawful-Sanders i WURD Radio sporazumno su se razišli", dodala je. Objasnila je kako se postaja ponosi time što predstavlja neovisan i pouzdan izvor za svoju publiku, primarno crnce koji žive u Philadelphiji. 

Bidenov tim: Više nećemo predlagati pitanja

Naglasila je kako korištenje unaprijed dogovorenih pitanja "ugrožava povjerenje" između postaje i slušatelja. "WURD Radio nije glasnogovornik Bidenove ili bilo koje druge administracije", poručila je Lomax. 

Lawful-Sanders razgovarala je s Bidenom prošlog tjedna i postavila mu je četiri pitanje o tome što je na kocki na ovim izborima, njegovim postignućima, njegovom nastupu u debati i što bi poručio neodlučnim glasačima. 

U subotu je za CNN potvrdila kako su ta pitanja bila na listi s osam pitanja koju su joj predali Bidenovi suradnici prije intervjua. "Pitanja su mi poslana na odobrenje. Ja sam ih odobrila", navela je. Bidenov tim je naknadno objavio kako više neće predlagati pitanja voditeljima intervjua. 

"Dok su domaćini intervjua uvijek bili slobodni postavljati pitanja koja god žele, ubuduće ćemo se suzdržati od nuđenja predloženih pitanja", naveo je neimenovani Bidenov suradnik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.