Ovo je omiljeno jelo princa Williama i uvijek ga jede izvan palače

Foto: Profimedia

ŠTO TO jedu pripadnici kraljevskih obitelji? Britanska kraljevska obitelj oduvijek privlači svjetsku pozornost, a neke ljude zanima baš sve o njezinim pripadnicima - od toga što rade u slobodno vrijeme do toga što jedu. 

Tako smo već pisali o pokojnoj princezi Diani i njezinom omiljenom jelu koje nije bilo nimalo kraljevsko. Iako je bila princeza, bila je vrlo jednostavna u svemu, pa i kada je hrana u pitanju, a najviše je voljela jesti punjene paprike.

>> Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju

Tu je jednostavnost prenijela i na svoje sinove, koji nisu odrasli na kavijaru i finim stvarima dostojnima prinčeva i kraljeva, već na sasvim uobičajenoj, tradicionalnoj engleskoj hrani. Prinčevi William i Harry obožavali su tradicionalna britanska jela poput pečenja, ribljih popečaka i pite s graškom, tvrdi bivši kuhar palače Darren McGrady.

Jeli su kao i svaka druga djeca, samo što im je ta jela pripremao kuhar

Darren je za časopis People ispričao što su sve prinčevi William i Harry kao djeca voljeli jesti. "Oni su možda bili kraljevska djeca, ali jeli su sve što bi jedno normalno britansko dijete jelo. Jedina je razlika što su imali kuhara koji im je kuhao. Voljeli su roštilj, hamburgere, pizze, špagete i mesne okruglice te piletinu u kremastom umaku", rekao je.

William i njegova supruga Kate prenijeli su svoju ljubav prema tradicionalnoj hrani na vlastitu djecu, Georgea, Charlotte i Louisa, a prije par godina princ William otkrio je što voli jesti izvan palače te da je veliki obožavatelj portugalske peri-peri piletine Nando's.

Princ William obožava Nando's, a njegova supruga voli kuhati s djecom

Tijekom intervjua za BBC-jev dokumentarni film Nogomet, princ William i naše mentalno zdravlje 2020. godine priznao je: "Svi vole Nando's. Zapravo, policajac koji je danas opet sa mnom, on je taj koji mi cijelo vrijeme daje da jedem Nando's. Njegova je krivica", rekao je tada princ William.

Inače, Nando's je lanac restorana koji se specijalizirao za portugalsku peri-peri piletinu pečenu na plamenu osnovan u Johannesburgu 1987. godine. Trenutno imaju više od tisuću poslovnica u 30 zemalja, a u Europi jedino postoje u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. U ponudi imaju piletinu začinjenu peri-peri umakom, a nude i burgere, wrapove, salate i nekoliko veganskih opcija.

Kod kuće je ipak Williamova supruga Kate ta koja je odgovorna za veliki dio onoga što se kuha, a 2019. godine rekla je TV voditeljici Mary Berry da sami uzgajaju povrće te da Louis najviše od svega voli ciklu, a Charlotte krumpir. Osim toga, otkrila je i da sa svojom djecom voli pripremati tjesteninu sa sirom.

>> Imamo recept za kajganu kakvu je jela kraljica Elizabeta II., tajna je u dva sastojka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.