Srpski mediji o Donni Vekić: Hrvatica pobijedila "Hrvaticu"

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić pobijedila je u četvrtfinalu Wimbledona Novozelanđanku Lulu Sun s 2:1 u setovima. Vekić, 37. igračica svijeta, izgubila je prvi set 5:7, no pobijedila u drugom 6:4, a u trećem apsolutno izdominirala te s dva breaka pomela Sun rezultatom 6:1.

Otac Lulu Sun je Hrvat, a majka Kineskinja

Inače, tenisačica s Novog Zelanda senzacija je ovogodišnjeg Wimbledona. Trenutno je 123. igračica na WTA ljestvici, ušla je na turnir kao kvalifikantica i ostvarila uspjeh karijere. Riječ je o tenisačici rođenoj u miješanom braku. Njezin otac je Hrvat koji se preziva Radovčić, a majka joj je Kineskinja.

Rođena je u novozelandskom gradiću Te Anau, a s pet godina se s obitelji preselila u Švicarsku, gdje je završila osnovnu i srednju školu prije odlaska u SAD. Ondje je studirala na sveučilištu u Texasu i 2022., a paralelno je igrala tenis te stekla i švicarsko državljanstvo.

Lulu Sun je 2015. s 14 godina postala prva igračica rođena 2001. na WTA ljestvici (prije Ige Swiatek, Amande Anisimove i Anastazije Potapove). Živi na relaciji Florida - Slovačka zbog trenera Vladimira Platenika. Lulu je trenutno 123. tenisačica svijeta, no nakon Wimbledona bi mogla ostvariti značajan napredak i doći nadomak Top 50.

Donna Vekić ostvarila je najveći uspjeh u karijeri i povijesni uspjeh za hrvatski ženski tenis. Prije nje se u polufinale Wimbledona plasirala jedino Mirjana Lučić 1999. godine. O pobjedi hrvatske tenisačice pišu i srpski mediji. U Srbiji je tenis, zbog Novaka Đokovića, puno više i pomnije praćen nego u Hrvatskoj.

Reakcije srpskih medija na pobjedu Donne Vekić

  • "Uspjeh karijere! Hrvatica nastavlja san i plasirala se u polufinale", piše Kurir.
  • "Hrvatica izbacila 'Hrvaticu' za polufinale Wimbledona", piše B92 aludirajući na činjenicu da je otac Lulu Sun Hrvat.
  • "Senzacija Hrvatice na Wimbledonu: Donna Vekić u polufinalu!" piše Telegraf te navodi da je Vekić zaustavila bajku Lulu Sun, koja je kao kvalifikantica stigla do četvrtfinala Wimbledona.
  • "Donna Vekić preokretom do najvećeg uspjeha u karijeri", piše srpski Sportklub.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.