Sun nakon poraza od Vekić: Da nisam imala grčeve, tko zna...

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić pobijedila je u četvrtfinalu Wimbledona Novozelanđanku Lulu Sun s 2:1 u setovima. Vekić, 37. igračica svijeta, izgubila je prvi set 5:7, no pobijedila u drugom 6:4, a u trećem apsolutno izdominirala te s dva breaka pomela Sun rezultatom 6:1.

Inače, tenisačica s Novog Zelanda senzacija je ovogodišnjeg Wimbledona. Trenutno je 123. igračica na WTA ljestvici, ušla je na turnir kao kvalifikantica i ostvarila uspjeh karijere. Riječ je o tenisačici rođenoj u miješanom braku. Njezin otac je Hrvat koji se preziva Radovčić, a majka joj je Kineskinja.

"Imala sam fizičkih problema"

"Donna je odigrala jako dobro. Vratila se u drugom setu. Prema kraju meča imala sam probleme s grčevima. Žao mi je što nisam mogla fizički izdržati do kraja. Ali Donna je igrala bolje i zasluženo pobijedila.

Najvažnije mi je bilo odigrati do kraja. Da sam se brže kretala, možda ne bih imala grčeve. Na travi morate ostati u niskom stavu. Najvažnije je dobro servirati i reternirati. Da nisam imala grčeve, tko zna...

Trenutno treniram za Olimpijske igre. Pomoći će mi jer ću konačno ući u najboljih 100 igračica svijeta pa ću i igrati više turnira. Drago mi je da u Novom Zelandu ljudi prate tenis sve više", rekla je nakon meča Lulu Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.