Dinamo je završio peti transfer ovog ljeta. Čeka se samo službena objava

Foto: Profimedia

DINAMO bi u utorak trebao predstaviti Samyja Mmaeea kao svog novog stopera. Ovaj marokanski stoper stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim Ferencvarošem. Nije poznato koliku će plaću dobiti u Dinamu, ali jasno je da će spadati među plaćenije igrače zagrebačke momčadi.

Grafike: Sofascore

Riječ je o 27-godišnjem stoperu s deset nastupa za Maroko čijim dolaskom je riješena križaljka u zadnjoj liniji. Već je stigao Raul Torrente pa bi Mmaee, Theophile-Catherine, Bernauer i Perić bili dovoljni kao stoperi za novu sezonu. Tu poziciju može igrati i Stefan Ristovski.

Stigao je još u nedjelju

Podsjetimo, Mmaee je već neko vrijeme u Zagrebu. U nedjelju navečer sletio je u Zračnu luku Franjo Tuđman u pratnji majke, gdje su ga dočekali čelnik Soccer11 agencije Adrian Aliaj te jedan od suradnika menadžerskog tima i bivši igrač Modrih Ivica Vrdoljak.

Osim Mmaeea i Torrentea, Dinamo je u ovom prijelaznom roku doveo Nikolu Čavlinu iz Lokomotive za 750 tisuća eura i poslao ga na posudbu u Osijek, Marka Pjacu iz Rijeke za 1.5 milijuna eura te golmana Ivana Filipovića, koji je besplatno stigao iz Paris FC-a.

Kreće se i po Pašalića?

Dinamo ima još planova pa se tako spekulira da hrvatski prvak ponovno kreće po Marca Pašalića iz Rijeke. Ranije u ponedjeljak je dogovoreno da će Gabrijel Rukavina (20) uskoro postati novi igrač Rijeke.

Jedan od najvećih talenata Dinama besplatno će prijeći na Rujevicu, ali postoji kvaka. Naime, Dinamo je s Rijekom dogovorio da se odšteta, ako do transfera u budućnosti dođe, dijeli popola između dva kluba.

Po istom principu je prošlog ljeta iz Dinama u Rijeku prešao Niko Janković, za kojeg se taj transfer pokazao kao pun pogodak. Spekulira se i da bi transfer Rukavine iz Dinama u Rijeku mogao biti dio većeg posla u kojem bi Marco Pašalić otišao u suprotnom smjeru, ali zasad nema informacija koje bi to potvrdile.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.