Dinamo jednog od najvećih talenata besplatno pušta u Rijeku, ali ima kvaka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GABRIJEL RUKAVINA (20) će uskoro postati novi igrač Rijeke. Jedan od najvećih talenata Dinama besplatno će prijeći na Rujevicu, ali postoji kvaka. Naime, Dinamo je s Rijekom dogovorio da se odšteta, ako do transfera u budućnosti dođe, dijeli pola-pola između dva kluba.

Rijeka će tako besplatno dobiti mladog igrača za kojeg u Dinamu nema mjesta jer je konkurencija na poziciji lijevog krila izrazito snažna, a Dinamo šansu da se Rukavina ipak razvije u igrača kakvog se dugo smatralo da može postati te onda i donese određenu zaradu rivalima iz HNL-a.

Nije ovo prvi takav posao Rijeke i Dinama

Po istom principu je prošlog ljeta iz Dinama u Rijeku prešao Niko Janković, za kojeg se taj transfer pokazao kao pun pogodak. Spekulira se i da bi transfer Rukavine iz Dinama u Rijeku mogao biti i dio većeg posla u kojem bi Marco Pašalić otišao u suprotnom smjeru, ali zasad nema informacija koje bi to potvrdile.

Podsjetimo, Rukavina je prošle zime bio velika želja Los Angeles Galaxyja. Amerikanci su nudili 2.5 milijuna dolara (2.3 milijuna eura), od kojih 20 posto pripada igraču, a deset posto posrednicima. Dinamo je odgovorio Amerikancima kontraponudom u visini od 3.5 milijuna eura.

Amerikanci nisu na kontraponudu odgovorili pozitivno, već su na tu poziciju doveli Brazilca Gabriela Peca (22) iz Vasca da Game za 9.3 milijuna eura. Postalo je time jasno da od odlaska Rukavine u MLS neće biti ništa. Tako je Rukavina na kraju završio na posudbi u Gorici, a sada će sreću tražiti u Rijeci.

Jedan od najtraženijih mladih igrača

Rukavina je kao junior bio na radaru gotovo svih velikih europskih klubova. Pratilo ga se redovito, a u ljeto 2022. godine Leipzig ga je bio spreman platiti pet milijuna eura. Ante Čačić je odbio transfer, a 18-godišnjak je ostao u Dinamovu sustavu i igrao juniorski HNL i juniorsku Ligu prvaka, u kojoj je bio solidan.

Iako ga je to ljeto vodio na pripreme, Čačić ga nije držao u prvoj momčadi, što je bilo i razumljivo s obzirom na to da kraj Mislava Oršića i Luke Ivanušeca za mladog Rukavinu nije bilo previše mjesta. Od tad pa do danas Rukavina je samo tonuo u hijerarhiji momčadi, pa se rastanak nametnuo kao najbolje rješenje za sve strane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.