Lineker: Vrijeme je da Southgate ode. Klopp? Ne, ja bih zvao jednog većeg od njega

PREMDA je Gareth Southgate doveo Englesku u dva finala Eura zaredom, nemali je broj žestokih kritičara koji ga tjeraju s engleske klupe. Odmah nakon poraza od Španjolske u finalu Eura novinari ITV-a su pitali Southgatea hoće li dati ostavku.

"Mislim da sad nije pravo vrijeme za takvu odluku. Moram razgovarati s pravim ljudima. Zasad ne bih o tome", rekao je Southgate. Očito ćemo još pričekati da vidimo kako će završiti ta priča, ali sve je manje onih koji misle da će Engleska sa Southgateom napraviti toliko sanjani iskorak. Legendarni Gary Lineker je jedan od njih. Najbolji strijelac Mundijala 1986. smatra da je Southgate napravio puno pozitivnih stvari otkako je sjeo na klupu Engleske 2016., ali da je vrijeme da ga naslijedi netko sa svježim idejama. 

Lineker želi Pepa

''Mislim da je on bio prava osoba da ujedini naciju oko nogometne reprezentacije, ali sada je možda vrijeme da netko drugi s njom igra moderniji, napadački nogomet. Mislim da je sama igra otišla od toga da možeš biti uspješan ako si jako defenzivan'', rekao je Lineker u podcastu The Rest Is Football. Kako je Jurgen Klopp trenutačno slobodan, voditelja je zanimalo smatra li da bi Nijemac bio pravo rješenje. 

''Ja bih išao na većeg od njega. Na Pepa Guardiolu. Klopp daje dojam da je trenutačno bez ikakve volje za poslom, njegova želja je da se samo odmori.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.